Kup BiH: Danas borba za polufinale!

Revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH

Kup BiH: Danas borba za polufinale!

M. Šljivak

Revanš utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas.

Veliku prednost pred današnje uzvrate imaju tri ekipe. Široki kući protiv Zrinjskog ima dva gola prednosti iz prvog meča, Sarajevo istu prednost brani na Piroti protiv Travnika, dok će Mladost Doboj Kakanj na Koševu protiv Bosna Seme imati prednost od 6:3 iz prvog meča.

Ipak, najinteresantniji susret biće odigran na Grbavici, gdje će Željezničar ugostiti Radnik iz Bijeljine.

Prvi meč ovih timova je završen bez pobjednika (2:2). Imali su Plavi šansu da se kući vrate i s pobjedom, ali je Goran Zakarić promašio penal u posljednjim sekundama.

Želja domaćih je polufinale, ali ni u Radniku nemaju namjeru da se lako predaju.

"Poslije prve dobro odrađene utakmice gdje smo trebali doći i do pobjede imamo aktivan rezultat koji nam daje nadu za prolazak. To i jeste naš cilj", rekao je pred utakmicu Slavko Petrović, trener FK Željezničar.

"Željo je kvalitetan tim, igrat će na svojoj Grbavici, imaće sjajnu podršku, ali mi nećemo da se predajemo. Borićemo se do posljednje minute i vjerovati u prolaz. Moji igrači spremni su da igraju protiv najvećih", istakao je pred meč trener Radnika Nebojša Milošević.

Široki u hercegovačkom derbiju čeka Zrinjski. Na Pecaru su domaći donijeli veliku prednost iz Mostara, slavili su 2:0, ali daleko od toga da je u ovom dvomeču sve gotovo.

"Svjesni smo da smo podbacili na prvoj utakmici, ali još uvijek ništa nije gotovo. Na Pecaru idemo s ciljem da nadoknadimo zaostatak i na koncu prođemo u polufinale", istakao je pred meč na Pecari napadač Zrinjskog Jasmin Mešanović.

Ekipa Sarajeva protiv Travnika na Piroti brani prednost od 2:0 s Koševa.

Bordo ekipa je jednom nogom u polufinalu, ali prolazak treba potvrditi u revanšu.

"Nećemo ništa prepustiti slučaju. Travnik je nezgodna ekipa, koja igra dobro u ovoj sezoni. Uz to, treba dodati i da igramo na gostujućem terenu, ali smatram da imamo jednu jako dobru situaciju uoči uzvratne utakmice, te da ćemo ostvariti naš cilj, a to je plasman u polufinale Kupa", istakao je fudbaler Sarajeva Almir Bekić pred ovo teško gostovanje.

Prvi meč Mladosti i Bosna Sema u Doboj Kaknju donio je čak devet golova. Domaći su slavili sa 6:3 i s tri gola prednosti dolaze na Koševu.

Tim Husrefa Musemića je i u uzvratu favorit i sarajevskom timu će biti potrebno pravo čudo da se dokopa polufinala.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tri utakmice igraju se od 15 sati, dok je meč Širokog i Zrinjskog na rasporedu dva sata kasnije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi