Poznati parovi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine!
FK Velež je branitelj trofeja iz prošle sezone. Oni su trofej uzeli pobjedom nad FK Sarajevo

Žrijeb obavljen u Sarajevu

Poznati parovi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Danas je u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine obavljen žrijeb parova osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a najzanimljiviji par je svakako duel NK Široki Brijeg i FK Tuzla City.

Plasman u osminu finala Bosne i Hercegovine ostvarili su ovi timovi:

FK Borac Banja Luka, NK Čelik Zenica, FK Laktaši, FK Leotar, HŠK Posuške, FK Radnik Bijeljina, FK Rudar Kakanj, FK Rudar Prijedor, FK Sloboda, FK Sloga Doboj, NK Široki Brijeg, FK Tuzla City, FK Velež, HŠK Zrinjski, NK Zvijezda Gradačac i FK Željezničar.

Kuglice su spojile nekoliko zanimljivih parova. Najinteresantnije će sigurno biti u meču Širokog i Tuzla Cityja, a vrijedi izdvojiti i utakmicu Željezničara i Leotara, te Veleža i Posušja.

U osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine sastaju se:

Rudar Prijedor - Borac
Velež - Posušje
Željezničar - Leotar
Zrinjski - Laktaši
Sloboda - Sloga Doboj
Zvijezda Gradačac - Rudar Kakanj
Široki Brijeg - Tuzla City
Čelik - Radnik Bijeljina

Oglasi

U osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine igra se jedna utakmice, a susreti su na rasporedu 18. i 19. februara 2023. godine.

Određeni su termini ovih mečeva. Tako će se utakmice igrati od 14 i 17 sati, a Fudbalski savez će naknadno donijeti odluku ko će igrati 18. a ko 19. februara.

Trofej iz prošle sezone brani ekipa Veleža. Rođeni će put do završnice ovog puta tražiti protiv hercegovaškog rivala ekipe Posušja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od formiranja zajedničkih takmičenja na nivou cijele Bosne i Hercegovine (sezona 2002/2003) najviše trofeja imaju Željezničar i Sarajevo po četiri, a Široki Brijeg je osvojio tri trofeja.

Kup su još osvajali Borac, Orašje, Slavija, Modriča, Zrinjski, Olimpik, Radnik i aktuelni pobjednik Velež.

Top Komentari

user1607604815
Ma čelik ovo prolazi
9 1
DV69
S kim nanjajevo igra
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi