Kup FBiH: Potop lidera Prve lige FBiH, 16-godišnjak junak dana!

Odigrani mečevi 2. kola

Kup FBiH: Potop lidera Prve lige FBiH, 16-godišnjak junak dana!

A. Čaušević

Odigrani su mečevi 2. kola Kupa Federacije BiH. Viss Simm Bau i Posušje klubovi koji zajedno sa Bratstvom predvode tabelu Prve lige FBiH su ispali. 

Vis Simm Bau je gostovao Igmanu, a domaćin iz Konjica je upisao pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Alić u 39. i Šehić u 78. minuti.

Dizdaruša je pobijedila Posušje poslije boljeg izvođenja penala. Nakon 90 minuta igre bilo je 1:1. Domaći su vodili golom Livadića, a za goste je izjednačio Čutura. U penal seriji bilo je 4:3 pa su domaći prošli sa ukupnih 5:4.

Iz takmičenja je ispalo i Bratstvo. Ekipu iz Gračanice je izbacio Klis sa 2:1. Strijelci za domaće su bili Šehić i Šimunović, a za goste Stojanov.

Poslie penal serije sa ukupnih 3:5 dalje je prošao Travnik koji je izbacio Orašje u gostima. GOŠK je s 0:4 bio bolji od Kiseljaka, a Rudar Kakanj je bio bolji od Radnika iz Hadžića s 3:1.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Penali su izvođeni i u Ljubuškom gdje su domaći izgubili od Budućnosti. Junak gostiju je bio 16-godišnji golman Dario Šabanović koji je odbranio dva penala domaćim. Bilo je 1:1 poslije 90 minuta, a ekipa iz Banovića je prošla poslije kaznenih udaraca s ukupnih 3:5.

Unis je na domaćem terenu pobijedio bihaćko Jedinstvo sa 2:0, a Goražde je s 0:4 bilo ubjedljivo protiv Krajišnika. Bajku je nastavila i zenička Fortuna savladavši Slaven s 2:0. U okršaju prvoligaša Zvijezda je u gostima savladala TOŠK s 0:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi