Ah, ti Grci: Hoćemo li finale kupa Grčke gledati u komšiluku?

Mogli bi u Srbiju

Ah, ti Grci: Hoćemo li finale kupa Grčke gledati u komšiluku?

Eldar Ganibegović

AEK i PAOK igrat će finale kupa Grčke, ali ne u Grčkoj. Vrela grčka krv je odavno problem naročito kod derbi utakmica kao što je ova i FS Grčke traži rješenje za odigravanje ove utakmice van teritorije Grčke.

Rumunski Digisport prenosi kako trenutno FS Grčke radi na tome da pronađe stadion na kojem bi se igrala ta utakmica, no ne ide im baš najbolje.

Prvobitno su planirali da se finale igra na Kipru, ali Fudbalski savez te otočne zemlje u Sredozemnom moru to nije prihvatio.

Grci su tako primorani tražiti drugo rješenje ili čak treće. Prva opcija je Rumunija i Nacionalna arena u Bukureštu, glavnom gradu ove zemlje.

U narednim danima biti će uspostavljeni kontakti s čelnicima Fudbalskog saveza Rumunije i vidjet ćemo da li će uspjeti pronaći zajednički jezik.

Ako ne, vrlo je moguće da finale kupa Grčke gledamo i kod naših istočnih komšija - Grci razmišljaju o Srbiji, ali i strahuju od nereda u ovoj zemlji.

Oglasi

Vlasti strahuju od navijačkih nereda i sukoba između grčkih i srbijanskih navijačkih grupa, pa je malo vjerovatno da će se meč igrati u Srbiji.

Ukoliko i dođe do toga da se igra, vrlo vjerovatno je da će se igrati u Beogradu na stadionu Crvene zvezde ili Partizana.

Podsjetimo, prvobitno je bilo planirano da se ova utakmica igra na stadionu Panthesaliko u Volosu, ali od toga neće biti ništa.

Sudijska ekipa bi također trebala biti sačinjena od stranaca. Ko zna, možda Irfan Peljto i njegov tim ponovo dobiju zadatak da sude Grcima. 

Finale između PAOK-a i AEK-a odigrat će se 24. maja, a gdje, ostaje da vidimo. 

Top Komentari

yaroslavalytkin
Otvorena potraga za se.ksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------>> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi