Upitan jako važan derbi, a razlog je pijani sudija koji je sa svojim pomoćnicima vrijeđao ljude

E to je Grčka

Upitan jako važan derbi, a razlog je pijani sudija koji je sa svojim pomoćnicima vrijeđao ljude

Edmir Škorić
Teme:

Nekoliko sati prije utakmice između AEK-a i Arisa u 4. kolu doigravanja grčke Super lige pojavio se ozbiljan problem oko sudija koji su delegirani za ovu važnu utakmicu.

Konkretno, poljski sudija, Pawel Raczkowski, zajedno sa svojim pomoćnicima, Radoslavom Sieckom, Adamom Kupsikom i VAR sudijom Krzysztof Jakubikom pojavili su se pijani i svojim ponašanjem stvarali probleme po dolasku na grčki aerodrom. Zapravo, problemi su nastali još na putu za grčku prijestolnicu.

Oni su u avionu konzumirali velike količine alkohola i govorili su grozne stvari ostalim putnicima. Jedan od njih navodno je pljunuo jednu od prisutnih osoba.

Neki Grci koji razumiju jezik su im se u jednom trenutku obratili i rekli im da "mi znamo jezik i razumijemo šta govorite" te su ih napali. Tačnije, epizoda se odigrala između poljskih sudija i oca i sina.

Poljske sudije su potom proglašene kao "nestale osobe", a odigravanje utakmice AEK-a i Arisa bilo je čak i upitno.

No, nakon neočekivanog i nevjerovatnog razvoja događaja, glavni sudija Steve Bennett odlučio je poljsku ekipu zamijeniti grčkim sudijama koji će voditi derbi. To je za sada neki plan, ali još ništa nije potvrđeno.

Atinsko-solunski derbi planiran je za danas u 17 sati. AEK je lider sa 66 bodova, koliko ima i Panathinaikos, dok je Olympiakos sa 66 na trećem mjesut, a četvrti PAOK ima 57 bodova.

Potražite više informacija na temu Super League:

Tek iza je Aris sa 41 bodom i naravno AEK-u dolazi kao veliki autsajder. Sada je pravo pitanje hoće li nogometaši ovih timova uopšte istrčati na teren...

U grčkom nogometu smo godinama unazad viđali razne stvari, ali čini se da je situacija sa poljskim pijanim sudijama ipak nešto novo i neočekivano čak i za Grke.

Top Komentari

Medo-Brundo
Ko vam pise naslove mora da i sam pije!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi