Poznati parovi polufinala Kupa, Demirovićev Freiburg izvukao drugoligaša

Njemačka

Poznati parovi polufinala Kupa, Demirovićev Freiburg izvukao drugoligaša

E. Škorić

U nedjelju navečer u Dortmundu je izvučeno polufinale DFB kupa.

U žrijebu su bila tri bundesligaša i jedan drugoligaš. Na kraju, član 2. Bundeslige HSV za rivala je dobio ekipu Freiburga, našeg Ermedina Demirovića.

U drugom polufinalu sastaju se Union Berlin i Leipzig, koji se smatra glavnim favoritom za osvajanje trofeja, nakon što su ispali ostali velikani njemačkog nogometa.

Utakmice se igraju 19. i 20. aprila, a finale je 21. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Već sada je jasno da ćemo nakon dugo vremena imati novog osvajača Kupa. Freiburg, Leipzig i Union još nemaju trofej Kupa, HSV je posljednji put osvojio 1987. godine.

Najviše titula, čak 20, ima Bayern. Ipak, posljednji trofej osvojila je Borussia Dortmund prošle sezone pod vodstvom Edina Terzića. Milioneri su pet puta osvajali Kup, a više od njih jedino spomenuti Bayern i Werder koji je na šest trofeja Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi