Kup RS: 'Orlice' odbranile trofej

Sigurna pobjeda

Kup RS: 'Orlice' odbranile trofej

Košarkašice Orlova odbranile su trofej u Kupu RS, pošto su u finalnoj utakmici odigranoj u SD 'Obilićevo' savladale gradskog rivala, ekipu Mladog Krajišnika, sa 73:61.

'Orlice' su slavile zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu, posebno u trećoj četvrtini. Ovaj period igre ekipa Slaviše Ožegovića dobila je sa 25:13.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Rađenović sa 30 postignutih poena. Pratila ju je Šobot sa 20 te Vasilić sa 10 koševa.

U redovima 'malenih' prednjačila je Zubac sa 24 pogotka.

Ekipa Orlova neće imati puno vremena za odmor, pošto je za vikend očekuje nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. U okviru 8. kola, Banjalučanke će dočekati sastav Banovića.

Sa druge strane, Mladi Krajišnik će u gostima odmjeriti snage sa aktuelnim prvakom, ekipom Play Offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi