Kup Uefa večeras bez naših
Partizan rasterećen kod Seville

Predposljednje kolo

Kup Uefa večeras bez naših

Edmir Škorić

Večeras je na rasporedu osam utakmica pretposljednjeg kola Kupa Uefa. Zagrebački Dinamo je u "nemogućoj misiji" gostuje kod Udinesea, a City dočekuje Paris SG....


Zagrebački Dinamo nakon poraza od Sparte na svom terenu, ide na noge talijanskom Udineseu. No, ni najveći optimisti u redovima "modrih" svjesni su svojih (ne)mogućnosti. Udineseu ne cvjetaju ruže zadnjih nekoliko utakmica u domaćem prvenstvu, a drugi krug Kupa Uefa su osigurali ranije, no večeras žele pobjedu za dobru atmosferu pred meč sa Atalantom, u Seriji A.
U drugoj utakmici Grupe D sastaju se Sparta Prag i holandski NEC Nijemegen. Prvi su slavili u Zagrebu, dok su Holanđani poraženi. Sparta bi večerašnjom pobjedu prošla dalje, naravno ako u Udinama bude bez iznenađenja.

Grupa  "D":

Sparta Praga - NEC Nijemegen
Udinese - Dinamo Zagreb

Slobodan: Tottenham 

 

City i PSG, najzanimljiviji večerašnji susret

Jedna od najzanimljivijih utakmica svakako je duel Manchester Citya i Paris SG-a. Parižani imaju male šanse budući da su do sada skupili jedan bod, mada su samo dvije utakmice igrali u gostima. U prvom kolu su poraženi od Schalkea (3:1), a prošlo kolo su sa Racingom odigrali samo 2:2. S druge strane, Englezi se nalaze na prvom mjestu sa 6 obodova. Na "Arke" stadionu Twente će ugostiti Schalke i pokušati do važne pobjede kojom bi vjerovatno bili "prolaznik" u drugi krug.

Grupa  "A":

Manchest City - Paris SG

Twente - Schalke

Slobodan: Racing Club

 

Hertha se vadi, Metalist pred senzacijom

I Grupa B je svakako zanimljiva. Benfica i Hertha su na posljednja dva mjesta, nalaze se u sjeni Olympiacosa, Metalista i Galatasaraya. Hertha se večeras "vadi" na Olympiastadionu protiv turskog Galtasaraya koji je na vrhu grupe sa 6 bodova. Ukrajinski Metalist bi pobjedom protiv grčkog Olympiacosa vjerovatno bio jedan od 24 kluba koji idu dalje. Takmičenje završava za portugalsku Benficu, koja je večeras slobodna, a u zadnjem kolu igraju na domaćem terenu protiv Metalista, no bez većih šansi za prolaz dalje.

Grupa "B":

Hertha - Galatasaray
Metalist - Olympiacos
Slobodan: Benfica

Sevilla dočekuje beogradski Partizan

Beogradski Partizan večeras igra svoju posljednju utakmicu ove sezone u Europi. Beograđani nemaju niti jedan bod pa će im Sevilla doći kao ekskurzija. Sa druge strane, Španjolci imaju 3 boda, ali imaju igrati još dvije utakmice. Protiv Partizana im ostaje samo da pobijede, a u posljednjem kolu gostuju neugodnoj Sampdoriji. Prvoplasirani Standard dočekuje Sampdoriu. Belgijanci su prvi na tabeli, imaju skor od dvije pobjede u dvije utakmice. Posljednje kolo će igrati u Njemačkoj na stadionu "Gottlie-Daimler", u Stuttgartu.

Grupa "C":

Standard - Sampdoria
Sevilla - Partizan

Slobodan: Stuttgart

CSKA Moskva, našeg Elvera Rahimića sutra gostuje kod francuskog Nancya, Štilićev Lech dočekuje Deprotivo La Corunu, a Misimović i Džeko imaju novu misiju, "uništiti" Portsmouth u Wolfsburgu.
Doduše, njih ćemo gledati tek sutra, kad su na rasporedu mečevi Grupa E, F, G, i H.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti