Kupio kuću u Milanu: Sa klupe Uniteda seli na klupu Intera
Foto: EPA

Transfer je izvjestan

Kupio kuću u Milanu: Sa klupe Uniteda seli na klupu Intera

Ljetni prelazni rok nije ni blizu početka, ali neki se transferi već daju naslutiti i to sa dobrom podlogom.

Jedan od njih je i prelazak Sergija Romera iz Manchester Uniteda u Inter, koji je navodno već dogovoren i samo se čeka na potpis i fotografisanje sa dresom.

Prema pisanju italijanske štampe, Romero je već kupio kuću u Milanu što je dokaz da će postati član Nerazurra nakon završetka ove sezone, a Tuttomercato tvrdi da je sa Interom dogovorio dvogodišnju saradnju.

Iako je riječ o sjajnom golmanu koji redovno brani za Argentinu, Romero će i u Interu imati ulogu rezervnog čuvara mreže, baš kao što je to bio slučaj u i Manchester Unitedu.

Jasno je da će prvi izbor na golu ostati Samir Handanović, dok će 30-godišnji Argentinac biti njegova prva alternativa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sergio Romero je u Manchester United stigao kao slobodan igrač iz Sampdorije 2015. godine, a tada je sa Crvenim đavolima potpisao četverogodišnji ugovor. Ove sezone je uspio sakupiti 14 nastupa za United, od čega devet u Evropskoj ligi i samo jedan u Premier ligi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi