Kurban Berdijev smijenjen nakon 12 godina na klupi Rubina

Najuspješniji trener u historiji kluba iz Kazana

Kurban Berdijev smijenjen nakon 12 godina na klupi Rubina

Rubin Kazan otpustio je Kurbana Berdijeva koji je proveo 12 godina na klupi ruskog kluba, saopštio je klub iz Kazana danas. 

Čelnici Rubina nezadovoljni rezultatima tima ove sezone odlučili su otpustiti Berdijeva. "Rubin je odlučio prekinuti ugovore sa Berdijevom, direktorom Gromovom i potpredsjednikom Iskakovom," saopštio je klub iz Kazana. 

Bivši trener Turkmenistana, Kurban Berdijev, na klupu Rubina sjeo je u augustu 2001. godine, a klub je vodio do dvije titule prvaka Rusije. Prošle sezone osvojio je Kup, a u riznicu trofeja dodao je i dva Superkupa. On je najuspješniji trener ekipe iz Kazana u njenoj historiji. 

Rubin je ove sezone tek 11 u prvenstvu Rusije, sa samo 24 osvojena boda iz 19 utakmica. Nalaze se 16 bodova iza lidera Zenita, a slavili su u samo pet utakmica ove sezone. Rubin je prošao dalje i u Evropskoj ligi, a u 1/16 finala igrat će protiv španskog Betisa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.