Kurčubić pred Radnik: Moramo biti uporni i disciplinovani, te imati strpljenja

Domaći pod imperativom osvajanja tri boda

Kurčubić pred Radnik: Moramo biti uporni i disciplinovani, te imati strpljenja

S. Mlaćo

Krupa sutra igra utakmicu 14. kola BHT Premijer lige BiH na domaćem terenu protiv ekipe Radnika.

 Radi se o veoma bitnom susretu za domaće koji imaju samo 11 osvojenih bodova, a tim povodom novi trener Krupe Petar Kurčubić istakao je.

“Pred nama je utakmica koja je dosta specifična, zbog naše trenutne situacije i opterećenja da u svakoj utakmici tražimo bodove koji bi nas pomjerili u sredinu tabele. Sa druge strane protivnik sam po sebi je vrlo organizovan, vrlo kvalitetan, ekipa koju nismo pobjedili nikada u toku prvenstva. Mi u ovom momentu nemamo pravo da nikoga podcijenimo, ali mi u svakoj utakmici moramo igrati na tri boda. Kako bi skupili što veći broj bodova do kraja polusezone. Moramo imati dovoljno strpljena, moramo biti uporni i disciplinovani i da iskoristimo svaku najmanju šansu kako bi došli do pozitivnog rezultata. Činjenice su da pred sobom imamo ekipu koja ne daje puno golova, ali ih još teže prima. Očekujem dobru reakciju igrača na novu situaciju i da pružimo kvalitetniju igru i da uz veliko zalaganje osvojimo tri boda".

Sutrašnji meč u Krupi na Vrbasu počinje u 15 sati.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi