Kutak za sporni trenutak: Da li je sudija "pogurao" Barcu?
Foto: Screenshot

Fudbaleri Rome tražili penal u finišu prvog poluvremena

Kutak za sporni trenutak: Da li je sudija "pogurao" Barcu?

Barcelona nakon prvih 45 minuta vodi sa 1:0 u prvom duelu četvrtfinala Lige prvaka protiv Rome.

Katalonci su do vodstva došli zahvaljujući autogolu De Rossija iz 38. minute, a i prije toga su uspjeli kreirati nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju iz Rima.

Ipak, igrači Rome su nekoliko puta žestoko protestovali kod sudije Makkelieja.

Prvi put kada je na početku susreta Edin Džeko pao u kaznenom prostoru Barce, a zatim i kada je Umtiti u 41. minuti oborio fudbalera Rome Pellegrinija na ivici kaznenog prostora.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači Rome su smatrali da je Umtiti faul napravio unutar šesnaesterca, te su tražili penal. Ipak, sudija je zaključio da se prekršaj desio izvan kaznenog prostora, pa je Pellegrini izveo slobodnjak iz kojeg nije uspio ugroziti golamana Barce.

Ipak, ostaje pitanje: Da li je sudija bio u pravu u ovoj situaciji?

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasmin Murselovic
Prekrsaj bio izvan kaznenog prostora.Reziser ponovio vise puta,lijepo se vidi
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti