Kuzmanovića žele Sevilla i Atletico

Kuzmanovića žele Sevilla i Atletico

Edmir Škorić

Povremeni reprezentativac Srbije i vezista Fiorentine, Zdravko Kuzmanović, mogao bi napustiti Firencu, a za njegove usluge za sada se najviše zanimaju španski Atletico Madrid i Sevilla, što je potvrdio i njegov menadžer.

21-godišnji Zdravko Kuzmanović u Fiorentinu je 2007. godine stigao iz švicarskog Basela. Kako je Cristiano Zanetti stigao iz Juventusa u redove Viola, čini se da će srpski igrač sredine terena potražiti novu sredinu.

Njegov menadžer Marko Naletilić potvrdio je interes dva španska tima, te da su na Artemio Franchi stadionu spremni pregovarati oko odlaska Kuzmanovića.

"Moramo vidjeti što se događa. Ne mogu puno reći, ali i Sevilla i Atletico Madrid pokazali su interes. Za sada će ostati u Firenci, ali moramo dobro procijeniti situaciju. On možda napusti klub, a možda i ostane", rekao je igračev menadžer za jedan od simpatizerskih portala italijanskog kluba.

Za one koji možda i ne znaju, Zdravko Kuzmanović rođen je u švicarskom Bernu, a proijeklom je iz Gradačca, no ipak je na kraju odlučio igrati za reprezentaciju Srbije.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.