Kuzmić izabrao Srbiju ispred BiH

Kuzmić oblači dres Srbije

Kuzmić izabrao Srbiju ispred BiH

M. Šljivak

Ognjen Kuzmić, centar Golden State Warriorsa, odlučio je da u budućnosti nastupa za selekciju Srbije.

Ovaj 23-godišnji košarkaš koji je rođen u Doboju, ranije je dobivao u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali je raznim izgovorima činio sve kako ne bi obukao dres zemlje u kojoj je rođen.

Kuzmić je odlučio da u budućnosti nosi dres Srbije, što je potvrdio njegov saigrač iz Warriorsa, Nemanja Nedović.

"Ognjen mi je rekao da je odlučio da igra za Srbiju. Poslao je mail našem Savezu da želi igrati za Srbiju. Selektor Đorđević mi je tražio njegov broj i mislim da će Kuzmić biti na spisku", rekao je Nedović za srbijanske medije. 

Iako je bio potencijalni kandidat za bh. reprezentaciju, Kuzmića je srce ipak povuklo prema Srbiji. Žaliti ne treba, jer na njegovoj poziciji imamo mnogo boljih košarkaša.

Kuzmić je u protekloj sezoni pružao očajne partije u dresu Warriorsa. Odigrao je 23 utakmice, s učinkom od 0.7 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.