Kuzmić odličan, Estudiantes se igrao sa Barcelonom

Naš reprezentativac posigao deset poena

Kuzmić odličan, Estudiantes se igrao sa Barcelonom

Joventut našeg Ognjena Kuzmića dočekao je na svom parketu Blusens Monbus, a u derbiju kola sastali su se Estudiantes i Barcelona. 

Estudiantes - Barcelona 88:66

 

Estudiantes je na svom parketu dočekao Barcelonu i održao Kataloncima košarkašku lekciju. Prvih deset minuta domaćin je riješio u svoju korist rezultatom, 20:14. U nastavku ista slika na terenu, krajem prvog poluvremena domaćin pravi seriju 12:0 i na odmor odlazi sa 16 poena viška.

 

Barsa se potpuno raspala u nastavku, pa je domaćin u jednom trenutku imao i plus 30. U posljednjih deset minuta domaćin je ušao sa 29 poena viška. Do kraja je Estudiantes odigrao rutinski i na kraju slavio 88:66.

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Carl English sa 17 poena, dok je za goste 15 postigao CJ Wallace. 

 

Unicaja - Cajasol 70:81

 

Unicaja je još jednom razočarala svoje navijače. Pobjedu je ovaj put iz Malage odnio Cajasol. Domaćin je bolje otvorio susret te je nakon deset minuta imao predost 21:16. Cajasol je uspio smanjiti do odlaska na odmor, a domaćin je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist rezultatom, 38:37. 

 

U nastavku igra koš za koš, a domaćin je u odlučujućih deset minuta ušao sa dva poena viška. U podsljednjoj četvrtini raspala se Unicaja. Cajasol je ovaj period igre dobio rezultatom 27:14 za konačni trijumf, 81:70. 

 

Najefikasniji kod domaćina bio je Kruno Simon sa 15 poena, dok su za goste po 16 postigli Holland i Bogdanović. 

 

Joventut - Blusens Monbus 89:87

 

Joventut je danas na svom parketu dočekao ekipu Blusens Monbusa. Gosti su mnogo bolje ušli u susret, te su nakon deset minuta igre imali devet poena prednosti. Domaćin je uspio smanjiti rezultat, pa je Blusens na odmor otišao sa šest poena viška. 

 

U trećoj četvrtini samo je jedna ekipa bila na terenu. Domaćin je u potpunosti razbio Blusens, postigao je Joventut 31 poen i u odlučujuću četvrtinu ušao sa šest poena viška. Mogao je domaćin do kraja prokockati prednost, ali to se nije desilo. Ekipa iz Barcelone je slavila 89:87. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Tony Gaffney sa 28 poena, dok je za goste Corbacho postigao 22. Naš Ognjen Kuzmić opet je bio odličan, postigao je deset poena i skupio šest skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.