Kuzmić postigao šest poena, Sinanović dva

Treće kolo španske Endesa lige

Kuzmić postigao šest poena, Sinanović dva

Treće kolo španske košarkaške lige igra se ovog vikenda. Jučer je odigrana jedna utkamica, a Cajal Laboral je na gostujućem terenu slavila protiv Gran Canarie rezultatom 80-64.

Odličan je bio Nocioni sa 24 poena, a Nemanja Bjelica je bio na double-double učinku sa 12 poena i 13 skokova. Kod domaćina Spencer Nelson postigao je 17 poena. Danas su na parket istrčali i Nedžad Sinanović sa Valladolidom, kao i Ognjen Kuzmić sa Joventutom. 

 

Unicaja-Valladolid 79-55

Valladolid je gostovao u Malagi, a Unicaja se ispostavila kao pretežak protivnik za goste. Ekipa Jasmina Repeše imala je vodstvo od samog početka i nisu dozvolili gostima da ih ugroze. Na poluvremenu Unicaja je vodila 39-28. Unicaja je do kraja samo povećala svoju prednost i zasluženo slavila. Nedžad Sinanović imao je učinak od dva poena i pet skokova. Najefikasniji bio je Fran Vazquez iz redova domaćina sa 15 ubačenih poena, a tom učinku dodao je i sedam skokova. 

 

Joventut-Manresa 83-71

Joventut Ognjena Kuzmića dočekao je na svom parketu Manresu. Iako je domaćin vodio i sedam poena razlike dvije minute prije kraja, gosti su se vratili i došli na svega dva poena zaostatka. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 42-40 za domaćina. Joventut u nastavku igra mnogo bolje i dolazi do zaslužene pobjede. Ognjen Kuzmić postigao je šest poena, a uspio je skupiti i sedam skokova. Najefikasniji u Joventutu bio je Ehambe sa 24 poena. Troy Devries bio je najbolji iz redova Manrese sa 18 poena.

 

Lagun Aro-Bilbao 65-72

Lagun Aro je na svom parketu dočekao Bilbao. Gosti su u prvom poluvremenu kontrolisali igru i rezulat, a izabranici Fotsisa Katsikarisa imali su 17 poena prednosti nakon 20 minuta. Lagun Aro se vraća u nastavku i dolazi na svega jedan poen zaostatka. Više od toga domaćin nije mogao. Trojkom Vasileiadisa Bilbao prekida lošu seriju i na kraju dolazi do zaslužene pobjede. Kod domaćina Neto je postigao 19 poena, dok je u gostujućoj ekipi najefikasniji bio Lopez sa 14. 

 

Valencia-Zaragoza 83-73

Valencija i Zaragoza odigrale su jako zanimljivu utakmicu, a uspješnija je bila Valencija. Posebno dobar kod domaćina bio je Pau Ribas, ljetna akvizicija iz Caje Laboral. Zaragoza se jako dobro držala u prvom poluvremenu i nije dozvolila Valenciji da napravi osjetniju razliku. Domaćin se probudio u nastavku i odličnom igrom došao do zasluženog trijumfa. Najbolji u domaćoj momčadi bio je već pomenuti Pau Ribas, koji se zaustavio na 27 ubačenih poena. U ekipi Zaragoze Michael Roll postigao je 16.

 

Blusens Monbus-Canarias 71-68

Jedna jako tvrda utakmica, čemu svjedoči i jako mali broj koševa i minimalna prednost gostiju na isteku treće četvrtine, 47-46. Obje ekipe odigrale su mnogo efikasniju posljednju četvrtinu, a u takvoj igri bolje se snašao domaćin. 

 

Estudiantes-Cjasol 76-46

Estudiantes je na svom parketu ubjedljivo slavio protiv gostiju iz Seville. Cajasol za 40 minuta nije uspio ubaciti više od 50 poena, zaustavili su se na svega 46. Velikih 30 poena razlike za Estudiantes na kraju. Najefikasniji kod domaćina bio je English sa 32 poena, kod gostiju John Holland postigao je 11. 

 

Večeras su na rasporedu još dvije utakmice. Real Madrid će na svom parketu ugostiti Fuenlabradu, dok će Murcija u goste Barceloni. Obje utakmice počinju u 19:00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.