Kuzmić: Rado bih pristao igrati za BiH

Dok se očekuje dolazak Petrovića

Kuzmić: Rado bih pristao igrati za BiH

Delegacija Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine sutra bi trebala krenuti put Španije gdje bi se trebali obaviti razgovori sa mnogim našim igračima koji igraju na Iberijskom poluotoku.  

Moguće su lijepe vijesti. Razgovori novog selektora Aleksandra Petrovića i generalnog sekretara Haruna Mahmutovića sa novim igračima do sada su bili veoma plodonosni. Iz Slovenije su nam se vratili sa Jusufom Nurkićem i Emirom Sulejmanovićem. 

 

Kada je u pitanju Španija, zašto ne reći, očekujemo dobre vijesti i iz te zemlje. Ime Aleksandra Petrovića i plan o selektiranju jedne mlade i potentne selekcije na duži period, te sva ozbiljnost koja sada vlada u KSBiH prave od državnog dresa kvalitetnu "lovinu".

 

Jedno ime je u selektorovoj bilježnici podcrtano dva puta. Radi se o Ognjenu Kuzmiću, centru visokom 215 cm rođenom 1990. godine u Doboju.

 

Ovom igraču smo prilikom prvog kontakta i odmah na početku razgovora za SportSport.ba naglasili činjenicu da je Petrović već na samom početku februara, kada je i izabran za selektora spomenuo njegovo ime, koje je u tom trenutku bilo poznato samo kod onih izrazito pasioniranih zaljubljenika u sve košarkaške tokove.

 

 

SportSport.ba: Kuzmiću, da li znate da ste jedna od glavnih tema svih košarkaških razgovora ovdje u BIH, a pogotovo od onog trenutka kada vas je novi selektor Aco Petrović po prvi put spomenuo kao moguće rješenje na centarskim pozicijama i to za narednih deset godina?

 

Kuzmić: Pa dobro, da budem iskren ja samo znam da mi je menadžer javio da će me Petrović možda pozvati na pripreme za repku, drugo ništa ne znam.

 

SportSport.ba: Šta je to čime ste "kupili" njegovu pažnju? Šta je ponukalo selektora da se velikom pažnjom prati vaše poteze?

 

Kuzmić: A, pa vjerovatno to što sam odigrao par utakmica dobro, za drugi razlog stvarno ne znam.

 

SportSport.ba: Sigurno ste upoznati sa činjenicom da je pozicija centra deficitarna u A timu. BiH je u Litvaniji nastupila praktično bez petice. Kako komentarišete nastup BiH u Litvaniji i da li ste ustvari uopšte i pratili igre bh-reprezentativaca?

 

Kuzmić: Pratio sam igre reprezentacije i mislim jedino da u timu zaista nedostaje petica pošto na ostalim pozicijama imamo stvarno odlične igrače. Ujedno mislim da je to i bio jedini problem naše repke.

 

SportSport.ba: Kako komentarišete izbor Petrovića za selektora i uopšte kako vidite sve ove aktivnosti Saveza da se svi talenti iz Evrope konačno okupe i privole za nastup u državnom dresu.

 

Kuzmić: Mišljenja sam da je izbor Petrovića za selektora najpametniji potez koji je završen do sada, to jest od kada ja pratim nastupe reprezentacije, a Petrović je odličan trener, to je sigurno.

 

SportSport.ba: Jusuf Nurkić iz Cedevite jasno je rekao da sa prvim pozivom stiže u BiH (proteklog vikenda je i prisustvovao na testiranjima za U-18 op.a), razgovori sa njim su već završeni prije posjete delegacije saveza još dok je bio u Sloveniji. Da li ste vi već razgovarali sa selektorom, kakvo je vaše raspoloženje po pitanju nastupa za BiH i šta namjeravate reći delegaciji saveza koja uskoro stiže u posjet vama i ostalim igračima u Španiji (Todorović, Gračić, Đedović...)?

 

Kuzmić: Ja lično nisam razgovarao sa selektorom i rado bih pristao da nastupam za reprezentaciju. Sada čekam da vidim šta će biti kada budemo razgovarali, tako da ne želim ništa pričati unaprijed, kada vidim kakve planove on ima sa mnom onda ću donijeti odluku.

 

SportSport.ba: Od kada ste u Španiji, u Unicaji? Kako se to dogodilo? Šta mislite, kad bi ste iz Rincona (Leb Gold liga) mogli nazad u Unicaju i kako uopšte provodite dane?

 

Kuzmić: u Španiji sam evo 7 mjeseci. Pa, došao sam na probu u maju, igrao sam turnir za njih i oni su bili zadovoljni mojim nastupom, eto sad sam njihov igrač. A, dane provodim trenirajući i da budem iskren samo trenirajući, ja vam baš i nemam mnogo vremena za odmor.

 

SportSport.ba: Rincon? Nezahvalna pozicija na tabeli, ali vaše igre su na nivou. Imate li neki plan za kraj sezone?

 

Kuzmić: A, to je tačno da smo zadnji na tabeli, međutim ja mislim da je uprava kluba svjesna da imamo najmlađu ekipu koja je u istoriji nastupala u ovoj ligi tako da su to imali u vidu, da budem iskren, ja samo pokušavam da odradim svoj dio posla do kraja i to na najbolji mogući način. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.