Kvalifikacije za LP: Remi Fuchsea i HSV-a

Kvalifikacije za LP: Remi Fuchsea i HSV-a

Adnan Beganović

Aktuelni evropski klupski prvaci, rukometaši HSV-a, na dobrom su putu da se plasiraju u grupnu fazu Lige prvaka.

Naime, u prvom susretu kvalifikacija na gostovanju u Berlinu su uspjeli ostati neporaženi (30:30), pa će tako za dva dana pred svojim navijačima moći ovjeriti plasman u Ligu prvaka.

Najefikasniji u redovima momčadi iz Berlina bili su Horak i Igropulo sa po šest golova, dok su kod HSV-a najučinkovitiji bili Lindberg sa šest, te Pfahl, Đorđić, Mahe i Duvnjak sa po četiri gola.

Liga prvaka, kvalifikacije, prvi susret:
Füchse Berlin: Heinevetter, Stochl - Horak 6, Igropulo 6, Löffler 5, Jaszka 3, Richwien 3, Romero 3, Nielsen 3, Petersen 1, Spoljarić.
HSV Hamburg: Bitter, Cleverly - Lindberg 6, Pfahl 4, Đorđić 4, Duvnjak 4, Mahe 4, Schröder 3, Toft Hansen 2, Nilsson 1, Dominiković 1, Canellas 1, Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti