Visina nije bila problem, a može i bez Messija
FOTO: (AP Photo/Juan Karita)

Gaučosi sigurni na 3.640 nadmorske visine

Visina nije bila problem, a može i bez Messija

Haris Zilić

Počele su kvalifikacije za Mundijal 2026. godine. Iako su do Mundijala ostale još tri godine u Južnoj Americi je počela borba jer se tamo igraju najduže kvalifikacije. Deset reprezentacija igra ligaški sistem od 18 kola.

U bolivijskom La Pazu susret drugog kola odigrale su Bolivija i Argentina.

Aktuelni svjetski prvaci su u uvertiri ovog meča imali raznih komentara posebno zbog činjenice da se utakmica igra na nadmorskoj visini od 3.640 metara.

Boliviji je to većinom prednost jer dosta reprezentacija se ne snalazi u takvim uslovima, znali su Argentinci u La Pazu da dožive neke teške poraze, ali večeras visina nije smetala.

Ne samo da nije semtala visina nego je moglo i bez Lionela Messija koji nije bio u sastavu.

Oglasi

Argetnina je slavila kao gost rezultatom 3:0, a već nakon prvog poluvremena dosta toga je išlo na njihov mlin.

U 31. minuti Di Maria je asistirao, Enzo Fernandez pogodio za 0:1, a osam minuta kasnije novi udarac za Boliviju. Roberto Fernandez je zbog jednog prekršaja dobio drugi žuti karton što je automatski bio crveni i domaćini su ostali s igračem manje.

Argentinci brzo koriste igrača više. Večeras sjajni Di Maria u 42. minuti upisuje novu asistenciju, a Tagliafico pogađa za 0:2 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku rutinsko odrađivanje posla aktuelnih svjetskih prvaka.

Nakon prvog poluvremena bilo je jasno u kojem smjeru je otišla utakmica. Bolivija nije imala snage za preokret, nije im pomgao ni domaći ni teren ni nadmorska visina.

Do kraja utakmice još jedna lopta u mreži Bolivijaca. U 84. minuti Palacios je uposlio Nicolasa Gonzaleza koji postavlja konačnih 0:3.

Nakon dvije utakmice Argentina ima šest bodova, a Bolivija je bez bodova nakon dva susreta.

Šest ekipa ide direktno na Mundijal iz kvalifikacija, dok će sedmoplasirana u Interkontinentalni baraž.

Top Komentari

Ramo Legenda
Selam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi