Svjetski prvaci kukaju, a utakmica nije ni počela: Pojedini fudbaleri imaju posebne "rituale"

Ranije su spominjali i "naređenja", ali ništa od toga

Svjetski prvaci kukaju, a utakmica nije ni počela: Pojedini fudbaleri imaju posebne "rituale"

Haris Zilić

Septembarski ciklus kvalifikacija i u Južnoj Americi donosi start borbe za Mundijal 2026. godine. U Conmebol zoni počele su kvalifikacije za Mundijala u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Iako je do Mundijala ostalo manje od tri godine kvalifikacije u Južnoj Americi su najduže.

Deset ekipa igra ligaški sistem dvokružno tako da gledamo 18 kola. Šest ekipa ide direktno na Mundijal, dok će sedmoplasirana u Interkntinentalni baraž.

Drugo kolo u utorak donosi duel Bolivija i Argentine. N  prvu Argentina je veliki favorit, ali u Boliviji nije lagano igrati.

Poznato je da reprezentacija Bolivije domaće utakmice igra u La Pazu glavnom gradu koji je na nadmorskoj visini 3.640 metara.

Oglasi

Sve reprezentacije koje gostuju u La pazu imaju dosta problema pogotovo sa disanjem pa su tako Argentinci znali doživjeti teške poraze od Bolivije kroz historiju.

I pred ovaj meč aktuelni svjetski prvaci su imali komentara na put u Boliviju, ali jednostavno moraju odigrati utakmicu u La Pazu.

Tako je veznjak Liverpoola Alexis Mac Allister došao na ideju u klupskom kampu. Uzeo je bocu sa kiskiom i odmah je koristio po dolasku u Boliviju.

Messi i društvo su s aerodroma otišli u hotel, a došli su dan ranije kako bi se koliko toliko privikli na klimu i sve što ih čeka na La Pazu.

Mnoge reprezentacije su slale dopise Conmebolu da Boliviji "naredi" igranje utakmica u gradovima koji su na manjoj nadmorskoj visini koliko toliko, kao što su Sucrea ili Santa Cruz, ali Bolivijci nisu htjeli da čuju za to.

Nema sumnje da nas sutra očekuje uzbudljiva utakmica koja počinje u 22 sata po centralnoevrospkom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi