Kvesić: Najveća opasnost prijeti od Wagnera i Šilića

Željo na Pecari želi duplu krunu

Kvesić: Najveća opasnost prijeti od Wagnera i Šilića

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara sutra imaju priliku da u Širokom Brijegu ovjere pobjedu iz prve utakmice finala Kupa BiH i osvoje duplu krunu.

Željezničar je u prvom susretu finala najmasovnijeg natjecanja u našoj zemlji s minimalnih 1:0 savladao Široki, a sada ih čeka težak posao na Pecari u uzvratu.

 

"Bit će sigurno teška utakmica, imamo 1:0, ali to ne mora ništa značiti ukoliko ne budemo stoposto ušli u sutrašnju utakmicu", izjavio je defanzivac Željezničara Josip Kvesić za SportSport.ba, dodavši:

 

"Široki je odlična momčad. Izgubili smo ove sezone na Pecari i to nam mora biti poziv na oprez. Nadam se, ipak, našoj dobroj igri i još jednom dobrom rezultatu, na kraju nadam se duploj kruni".

 

Kvesić je već igrao za Široki Brijeg i dobro poznaje momčad koju predvodi Marijan Bloudek. 

 

"Naravno da poznajem momčad Širokog. Cijele sezone igraju dobro. Wagner i Šilić su njihova dva najbolja igrača i od njih najveća opasnost prijeti, ali tu je i Wagnerov brat Baiano, zatim Varea, Zakarić... Imaju stvarno dobru momčad i neće nam biti lako".

 

Željezničar je već ranije osvojio titulu prvaka BiH, ali velika želja svih u klubu je osvojiti duplu krunu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

"Ovo je uistinu odlična sezona za Željezničar. Igrali smo dobro iz kola u kolo, nizali smo dobre rezultate, rušili rekorde... Na dobrom smo putu da osvojimo duplu krunu, ali zato moramo dati sve od sebe na Pecari jer, ponavljam, iako imamo 1:0 rezultat, ne smijemo se opustiti i do posljednje sekunde moramo biti fokusirani na dešavanja na terenu", rekao je Kvesić za kraj našeg razgovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.