Kvesić: Teške utakmice, najbitnije da su uz nas navijači

Slijede Grčka i Njemačka

Kvesić: Teške utakmice, najbitnije da su uz nas navijači

Edmir Škorić

Mlada nogometna bh. reprezentacija, igrači do 21 godine, iščekuje dvije najvažnije utakmice u kvalifikacijama. 

Naši momci će u petak na Koševu odmjeriti snage s Grčkom, a samo četiri dana kasnije dočekuju velesilu Njemačku. Igrači su uvjereni da mogu nakon tih 180 minuta igre izboriti baraž.

 

"Pripremamo se za ove dvije utakmice, obje su jako teške. Prvo razmišljamo o Grčkoj, i to je jako bitna utakmica za nas. Pobjedom na toj utakmici smo na pragu baraža, uradit ćemo sve da to napravimo. Dobro poznajemo Grke, igrali smo s njima  tamo i pobijedili smo 1:0. Radi se o odličnoj reprezentaicji, tamo je bilo 50-50 i uz malo sreće smo došli do pobjede. Priželjkujem takav rezultat i sada", kaže prvotimac Željezničara i već neko vrijeme standardni mladi reperzentativac Josip Kvesić, dodavši:

 

"Mogao bi, dakle, jedan gol presuditi pobjednika u petak. I u prvoj i u drugoj utakmici bitni su nam navijači. Uz njih će biti lakše, oni bi mogli biti presudni faktor. Iako smou Njemačkoj izgubili 3:0, pokazali smo da se može igrati s Nijemcima, ali bez daljnjeg, oni su najkvalitetnija ekipa u našoj grupi i odskaču od drugih reprezentacija".

 

Kvesića je posebno oduševio visoki napadač Milan Đurić, inače nogometaš italijanskog Crotonea.

 

"Od ovih igrača koji su tu, a nisu od početka s nama, oduševio me Milan Đurić, koji je bio s nama protiv Bjelorusije. Zabio je gol u prvom nastupu, pa odmah i protiv San Marina, te je i u prijateljskoj bio strijelac. On je veliko pojačanje za našu reprezentaciju", dodaje Kvesić.

 

Mladi igrači, predvođeni selektorom Vladom Jagodićem, danas će u 17:30 odraditi trening na Koševu, sutra na istom terenu jedan poslijepodne u 13 sati, a u četvrtak bi se trening trebao održati i na Grbavici.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.