Kvesić: Želim se što prije izboriti za svoje mjesto

Novi član Hajduka za SportSport.ba

Kvesić: Želim se što prije izboriti za svoje mjesto

S. Mlaćo

Širokobriježanin Josip Kvesić prije par dana postao je novi član splitskog Hajduka. Sada već bivši član turskog Antalyaspora odmah je zadužio  dres sa brojem 3, a debi za svoju novu momčad trebao bi imati sutra u prijateljskom duelu protiv našeg premijerligaša Širokog Brijega.

Kvesić je karijeru počeo u Širokom Brijegu, a zatim je otišao u slovačku Žilinu, da bi kasnije zaigrao i za Varaždin odakle je preošao u Željezničar  za koji je nastupao od 2011. do 2015. godine.

U Antalyasporu i pored sjajnog početka nije se puno naigrao pa je otišao na šestomjesečnu posudbu u Karsiyaku, turskog drugoligaša.

"Dobio sam poziv ljudi iz Hajduka, prihvatio i to je to. Sad mi je najbitnije da igram  i pokušat ću se što prije izboriti za svoje mjesto, kazao je Kvesić za SportSport.ba.

Kvesić je za mladu reprezentaciju naše zemlje upisao deset nastupa,  dok za „A“ nije upisao nastup zbog povrede, iako se našao na spisku tadašnjeg selektora naše reprezentacije  Safeta Sušića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi