Kvržić donio bod Riječanima u derbiju protiv Lokomotive

HNL, 8. kolo

Kvržić donio bod Riječanima u derbiju protiv Lokomotive

Edmir Škorić

Remijem Rijeke i Lokomotive na Kantridi je u ponedjeljak navečer kompletirano osmo kolo Hrvatske nogometne lige.

U derbiju kola Rijeka je ugostila Lokomotivu, no nije uspjela opravdati ulogu favorita. Riječanima je, očito, u glavi i dalje uspjeh napravljen u Evropi, kada su izbacili Stuttgart i prošli u grupnu fazu Evropske lige.

Trebotić je četiri mintue prije odlaska na odmor iznenadio domaće i doveo Lokose u vodstvo, ali je Riječane spasio bh. internacionalac Zoran Kvržić, koji je u 73. minuti postigao izjednačujući gol. 

Nakon osam kola i Rijeka ima 16 bodova, nijedan poraz uz četiri pobjede i četiri remija. Vodeći na tablici je Dinamo sa 20 bodova. 

HNL, 8. kolo:
Rijeka - Lokomotiva 1:1 (Kvržić 73/ Trebotić 41)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti