Kvržić, Mešanović i Jamak u idealnom timu 11. kola 1. HNL

Prema izboru Sportskih novosti

Kvržić, Mešanović i Jamak u idealnom timu 11. kola 1. HNL

Nakon tri uzastopna poraza fudbaleri Osijeka su u 11. kolu 1: HNL na domaćem terenu sa 4:1 savladali ekipu Zadra i upisali svoju treću ovosezonsku pobjedu, kojom su pobjegli sa samog dna tabele. 

Najzaslužniji za pobjedu Osječana bio je bh. dvojac Jasmin Mešanović i Nermin Jamak. Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji napadač Čelika bio je dvostruki strijelac u ovome meču, dok je bivši veznjak Željezničara bio pogonska snaga i glavni kreator svih akcija kluba iz grada sa Drave. 

Da su bili najbolji pojedinci svog kluba u duelu sa Blaževićevim Zadrom potvrdio je i izbor Sportskih novosti prema kojima su pomenuti igrači uvršteni u idealni tim 11. kola 1. HNL, a Mešanović je dobio ocjenu 8, baš kao i najbolji igrač kola Dinamov Henriquez koji je zabio hat-trick u duelu sa Lokomotivom.

Jamak je nagrađen sa ocjenom 7,5, dok je povremeni bh. reprezentativac i fudbaler Rijeke Zoran Kvržić zaradio ocjenu 7 za nastup u Jadranskom derbiju i remiju protiv Hajduka.

Idealni tim 11. kola 1. HNL: Dreven (Istra 1961) - Pinto (Dinamo), Milović (Hajduk), Novaković (Osijek), Woon (Istra 1961) - Kvržić (Rijeka), Jamak (Osijek) - Mešanović (Osijek), Radonjić (Istra 1961), Mirić (Slaven Belupo) - Henriquez (Dinamo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.