Kvržić: Sada svi govore da sam hit igrač

Novi Zmaj

Kvržić: Sada svi govore da sam hit igrač

Selektor fudbalske reprezentacije BiH u narednim danima će objaviti spisak fudbalera na koje računa za posljednja dva kvalifikaciona susreta protiv Lihtenštajna i Litvanije, a da će se ime fudbalera Rijele Zorana Kvržića naći na nekom od narednih spiskova potvrdio je i Pape sam.

Njegova karijera krenula je u lokalnom Rudaru iz sela blizu Doboja, a zatim je prešao u Teslić. Prije tri godine igrao je u HAŠK-u, te je poslije stigao u Osijek na probu i prošao. Od ljetos je u Rijeci. Blista. 

U Rijeku je došao na “mala vrata”, a ako ovako nastavi, mogao bi otići sa stilom. Zoran Kvržić (25) jedno je od otkrića Rijeke i HNL-a. Pravi hit igrač.

“Haha, sad svi govore da sam hit igrač, svima sam zanimljiv, a kad se samo sjetim što sam prošao u svojoj karijeri”, kazao je Zoran Kvršić na početku razgovora za hrvatski portal 24sata.hr.

“Krenuo sam u malom klubu Rudaru iz sela blizu Doboja, a zatim sam igrao u Tesliću. Bilo je vrijeme da iz BiH odem u Hrvatsku i tako sam 2008. godine završio na probi u Lokomotivi. ‘Dobar si, dobar si, sigurno ćeš ostati s nama’, tetošili su me u Maksimiru. Bio sam uvjeren da sam pronašao pravi klub, a onda su me se riješili zadnjeg dana prijelaznog roka. Odjednom ih nisam zadovoljio, a cijelo su me vrijeme uvjeravali u suprotno”, priča Zoran Kvržić koji će definitivno postati novi Zmaj, te nastavlja:

“Otišao sam u susjedstvo i potpisao za HAŠK, koji je tad igrao u trećoj ligi. Bili su to teški dani za mene. Dugo sam razmišljao da li ostati u velikom fudbalu ili pak prijeći na mali. Naime, istodobno sam igrao za reprezentaciju BiH u malom nogometu, a onda sam jednog dana prelomio i odlučio se za veliki fudbal.

U HAŠK-u se rođeni Dobojlija zadržao dvije sezone, a onda je napokon došlo vrijeme za 1. HNL.

“Otišao sam na probu u Osijek. Tad je na probi bilo 35 igrača, a ja sam jedini ostao u klubu. I tamo je bilo problema na početku. Prvenstvo je počelo, prošla su četiri kola, a još mi nisu izradili radnu dozvolu. Dobio sam je prije petoga kola, a ja sam u debiju Istri zabio golčinu s 30 metara. I to je bio gol koji je pokrenuo moju karijeru”, prisjeća se Kvržić.

Niti u klubu sa Kantride mu na početku ove sezone nije bilo lako.

“Bio sam osuđen na klupu, nisam baš bio u prvom planu, a onda sam ušao i zabio gol Hajduku. I krenulo mi je. Sad nas opet čeka derbi protiv Hajduka, a ja se nadam da ću mu opet zabiti”, kaže Kvržić, koji bi naredne godine mogao na SP u Brazil. 

“Čujem da sam mu jako zanimljiv selektoru BiH. Jedva čekam poziv”, završio je 25-godišnji fudbaler Rijeke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.