Kyle Busch ušao u istoriju
Kyle Busch

Tri pobjede u četiri dana

Kyle Busch ušao u istoriju

M. Maksimović
Teme:

Amerikanac Kyle Busch je ljubiteljima auto sporta u Evropi malo poznat, ali je zato ''preko bare''  cijenjen, posebna faca. On je ovog vikenda postao prvi vozač u istoriji koji je uvezao tri pobjede u samo četiri dana

Busch je slavio u NASCAR Truck seriji, nakon čega je stigla pobjeda Nationwide prvenstvu (druga liga NASCAR-a), a onda je ostvario najvažniji trijumf. U utrci Sprint cupa NASCAR-a Busch je pobjedio ispred Davida Reutimanna i Jamiea McMurraya.
Kyle je sve tri pobjede ostvario na stazi u Bristolu, a sličan rekord je ostvario 2008.godine kada je u pomenutim kategorija uvezao čak 21 pobjedu, najviše u istoriji.Pored toga Kyle Busch je jedini vozač koji je uspio pobjediti na dvije različite utrke u istom danu. Prošle godine je u februaru pobjedio na utrci Truck i Nationawide serije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije