Kylian Mbappe i zvanično najmlađi Francuz na Mundijalima

Fudbaler PSG-a zauzeo svoje mjesto u startnoj postavi Trikolora

Kylian Mbappe i zvanično najmlađi Francuz na Mundijalima

Iako se prije nekoliko dana čitava Francuska potresla nakon starta Adila Ramija nad Kylianom Mbappeom, sa mladim ofanzivcem PSG-a je sve u redu.

Didier Deschamps je uvrstio Mbappea u startnu postavu za susret Grupe C Svjetskom prvenstva u Rusiji koji počinje za nekih 10-ak minuta, pa će tako ovaj 19-godišnjak protiv Australije i zvanično postati najmlađi fudbaler koji je predstavljao Francusku na jednom Mundijalu.

Naime, Mbappe će sa 19 godina i 178 dana postati najmlađi igrač Trikolora koji je nastupio na jednom Svjetskom prvenstvu. Tako je Mbappe čak 10 mjeseci mlađi nego što je to bio dosadašnji vlasnik ovog rekorda, Bruno Bellone koji je dres Trikolora nosio na Mundijalu u Španiji 1982. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi