Stao je pred Mbappea i imao samo jednu želju: Francuz je zauvijek promijenio sliku o sebi

Postao najbolji strijelac PSG-a

Stao je pred Mbappea i imao samo jednu želju: Francuz je zauvijek promijenio sliku o sebi

Admin Čaušević

Tek su mu 24 godine, a već je najbolji strijelac u historiji PSG-a. Iza Kyliana Mbappe je historijska noć. Ipak, rekord kojeg je postavio je uljepšala gesta u tunelu stadiona. 

Otkako je produžio ugovor sa PSG-om o Mbappeu je napisano i rečeno mnogo toga. Prvenstvno je etiketiran kao bahato i hirovito derište koje insinstira da sve bude po njegovom.

Imao je Mbappe niz ispada zbog kojih je s pravom primio nepopularne atribute, ali čini se da se nešto promijenilo nakon Svjetskog prvenstva.

U domaćem susretu protiv Nantesa u sudijskoj nadoknadi sjajni Francuz je pogodio za 4:2 za njegov 201. gol u dresu PSG-a.

S obzirom da se radilo o historijskom trenutku obično svaki igrač nakon takvog dostignuća želi da sačuva loptu ili dres, ali Mbappe to nije uradio.

Oglasi

Francuza je u tunelu stadiona stigao Ignatiius Ganago i od francuskog superstara je imao samo jednu želju - želio je njegov dres.

Ganago je prišao Mbappeu dao mu svoj dres, a Francuz nije previše oklijevao te je uzvratio istom mjerom. Reakcija žene koja je stajala u blizu govori o koliko emotivnom trenutku se radilo.

Podsjećanja radi, iza Ganaga je izuzetno teških nekoliko sedmica pošto je sredinom februara izgubio petogodišnju djevojčicu. Ona je preminula u Kamerunu.

Ganago je preskočio utakmicu Europa lige protiv Juventusa, ali se uspješno vratio na teren, a sinoć je na Parku prinčeva zabio i gol.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Svjestan šta je Ganago proživio u posljednje vrijeme Mbappe nije imao izbora nego da mu ispuni želju. Možda je i na taj način pokazao zapravo kakva je osoba.

I prije nekoliko dana kada je Lionel Messi dobio nagradu The Best Francuz je bio prvi koji je čestitao Argentincu. Jasno je da Mbappe želi promijeniti sliku o sebi i to čini na pravi način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti