Mbappeovu opsesiju otkrio njegov bivši saigrač: "Pitao me za njega svaki dan"

Jese Rodriguez otkrio za AS

Mbappeovu opsesiju otkrio njegov bivši saigrač: "Pitao me za njega svaki dan"

Edmir Škorić

Jese Rodriguez, bivši igrač francuskog PSG-a, otkrio je da je Kylian Mbappe bio opsjednut velikom zvijezdom.

Mbappe (24) je trenutno jedan od najboljih nogometaša na svijetu, a očito mu je idol Cristiano Ronaldo, bivši igrač Real Madrida. Francuz je bio zaluđen zvijezdom, a to je priznao Jese Rodriguez koji je s Mbappeom igrao u PSG-u.

Jese je imao priliku da igra i sa Ronaldom u Real Madridu, a o njemu ga je kasnije stalno ispitivao Mbappe.

"U PSG-u, Mbappe me uvijek pitao o Real Madridu i Cristianu Ronaldu. Svaki dan smo razgovarali o tome kako je igrati s Ronaldom. On je uvijek bio njegov idol, uvijek je pričao o njemu", rekao je Jese, prenosi AS.

I dok je Ronaldo s 37 godina na zalasku karijere, zbog čega je otišao na posljednji veliki ugovor u Saudijsku Arabiju, potpisavši na 2,5 godine s Al Nassrom koji će mu dati 500 miliona eura, Mbappeu tek slijede velike stvari.

Ostao je uskraćen u Kataru za drugi naslov svjetskog prvaka, a sada zajedno s Lionelom Messijem želi da osvoji Ligu prvaka. Uz to, čeka ga vjerovatno transfer života.

Iako je ranije potpisao novi ugovor s Parižanima, Mbappe mašta o Real Madridu, upravo klubu u kojem je velike godine proveo njegov idol Ronaldo.

Upravo je Real klub koji pokušava dovesti Mbappea i uvjereni su da će na ljeto uspjeti u tome. I ranije se Mbappe povezivao s Kraljevima, no Real nije uspio da ga dovede.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sadašnji ugovor Kyliana Mbappea traje dvije godine, do ljeta 2024. Ugovor bi se mogao produžiti na još jednu sezonu ako se obje strane slože s tim.

No, napadač ima plan i od zime želi pritisnuti šefove PSG-a kako bi ga na ljeto pustili i kako ne bi tražili veliku odštetu za njega. Mbappe se nada dogovoru s Francuzima, a oni u njegovoj zamjeni neće tražiti više od 150 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti