Cristiano je još jednom pokazao da je 'posebna vrsta' - Ovo niko drugi na svijetu ne bi napravio
Cristiano Ronaldo još je jednom oduševio apsolutno sve ljubitelje fudbala i definitivno je jedinstven u svijetu po načinu na koji obavlja svoje dužnosti

Nevjerovatni Portugalac je nezaustavljiv

Cristiano je još jednom pokazao da je 'posebna vrsta' - Ovo niko drugi na svijetu ne bi napravio

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) oduvijek je bio posebna 'vrsta' fudbalera i njegov stil života i nevjerovatna opsjednutost treninzima oduvijek je oduševljavala ljude širom svijeta.

Cristiano Ronaldo još je jednom pokazao kakav je profesionalac. Iako su mnogi mislili kako će u Al Nassru smanjiti gas i uživati u ugovoru kojeg je dobio, legendarni Portugalac nastavlja po starom.

Za Cristiana nema slobodnog dana kada je sezona u toku. Pokazao je to jučer kada se pojavio u prostorijama kluba dok su svi drugi odmarali.

Nakon prvenstvene pobjede trener Al Nassra Rudi Garcia je svim igračima dao slobodan dan. Međutim, za to jedan od najboljih fudbalera svih vremena nije želio ni da čuje.

Ronaldo se pojavio u trening centru. Obavio je individualni trening i još je jednom pokazao vrhunsku profesionalnost.

Oglasi

CR nije mogao igrati meč protiv Al Taeea jer nije bio registrovan. Ipak, mjesto za njega je oslobođeno nakon što se klub riješio usluga kamerunskog napadača Vincenta Aboubakara.

Cristiano će vjerovatno zbog suspenzije FIFA od dvije utakmice propustiti i meč protiv Al-Shababa 14. januara, a debi za svoj novi klub trebao imati 22. januara protiv Ettifaqa.

Al Nassr je Cristianu bio veći izazov od velikana: "Mi smo taj klub kojeg je spominjao"

Cristiano Ronaldo odlučio je karijeru nastaviti u Al Nassru iz Saudijske Arabije. Najbogatiji je to ugovor u historiji fudbala i Portugalac će dobiti 500 miliona eura do juna 2025. godine.

Ronaldo tvrdi da u Saudijsku Arabiju nije došao zbog novca već zbog sportskog izazova. Istakao je i kako je odbio ponude brojnih drugih klubova među kojima je bio i tim iz Brazila.

Taj tim je Corinthians. CR-u nije bila primamljiva ponuda brazilskog velikana i nastupi u Južnoj Americi, iako je ovaj tim nudio poprilično lijepu cifru.

Oglasi

Predsjednik brazilskog kluba Duilio Monteiro Alves govorio je o ponudi koju je poslao portugalskoj zvijezdi i žali što nije došao u redove ovog velikana.

"Mi smo mu poslali ponudu. Mi smo taj brazilski klub kojeg je spominjao na press konferenciji", rekao je Duillio i nastavlja o detaljima iz ugovora kojeg su poslali Ronaldu.

"Ponudili smo mu platu kakvu je imao u Manchester Unitedu (30 miliona eura) i dvogodišnji ugovor. Pričali smo šest, sedam puta s Jorgeom Mendesom, a ponudu smo na kraju poslali preko drugog čovjeka (CR raskinuo saradnju s Mendesom nakon 20 godina). Cristiano je na kraju odlučio potpisati bogatiji ugovor s timom iz Saudijske Arabije".

Na kraju se prvi čovjek Corinthiansa malo i našalio o kompletnom slučaju.

"Poslao sam ponudu i nadao se da neće prihvatiti (smijeh). Šalim se. Imali smo spremne partnere za kompletan posao. Uvijek gledamo da dovedemo ono najbolje što možemo", poručio je Duilio Monteiro Alves.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi