Nema više "noga preko noge": Od danas je i zvanično počeo pakao za Mbappea, već pronađena zamjena

PSG uzvratio udarac

Nema više "noga preko noge": Od danas je i zvanično počeo pakao za Mbappea, već pronađena zamjena

Admin Čaušević

Od danas boravak za Kyliana Mbappea u PSG-u više neće biti isti. Prema navodima francuskih medija ostatak boravka na Parku prinčeva pariški klubo namjerava zagorčati život Mbappeu što je moguće više.

PSG će prema navodima francuskih medija upotrijebiti sve moguće metode kako bi prisilio Kyliana Mbappea da napusti klub zbog interesa Real Madrida.

Le Parisien izvještava da je katarski šeik bijesan i želi da Parižani odmah prodaju Mbappea. Namjeravaju upotrijebiti bilo koju metodu koja bi mogla uništiti život kapetine Francuske kako bi ga istjerali s Parka prinčeva.

Ovo dolazi nakon što je francuski napadač dao intervju za France Football u kojem je kritikovao strategiju PSG-a.

PSG je izdao saopštenje prema izvješću Le Parisiena u kojoj insistira da se Mbappeova plata može poduprijeti samo njegovom obnovom ugovora ili prodajom.

"Klub može finansijski podržati ogromnu platu Kyliana Mbappéa samo ako završi prodajom ili produženjem nakon 2024., kao što smo prvobitno dogovorili."

Oglasi

Mbappeova situacija na Parku prinčeva postala je neodrživa nakon njegove odluke da obavijesti prvaka Ligue 1 da neće produžiti ugovor.

Njegov sadašnji ugovor ističe sljedeće godine i PSG ga ne želi izgubiti besplatno. Navodno su i neki igrači iz svlačionice podigli glas protiv Mbappea i kritikokovali su njegovo ponašanje.

Real Madrid je pozicioniran kao favorit za potpisivanje 24-godišnjaka nakon što ga je propustio prošle godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, Mbappe namjerava ostati s Parižanima još jednu sezonu kako bi mu se isplatio bonus za vjernost u iznosu od 240 miliona eura.

Inostrani mediji, tačnije njemački Bild, dodaju da su u PSGu-o već odabrali zamjenu za Mbappea i u pitanju je Marcus Rashford iz Manchester Uniteda. 

Top Komentari

Ramo Legenda
Pucaju iz pariza u prazno, prijete da ce prodati igraca koji moli boga da ode. Kao da im je dodik u rodu, pucaju u prazno
3 0
Mostarac94
Cuj pakao hahahahaha lika hladno moze kiTa zabolit ima ugovor s platom boli glava svaki iduci klub moze trazit i vecu platu jer nece nikakvo obestecenje platiti za njega znacii laganizam
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti