Lucas Hernandez se oprostio od Bayerna, a onda mu legenda kluba ostavila brutalan komentar

Mehmet Scholl nije izdržao

Lucas Hernandez se oprostio od Bayerna, a onda mu legenda kluba ostavila brutalan komentar

Endin Čaušević

Francuski reprezentativac Lucas Hernandez danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje PSG-a u koji je stigao iz Bayerna. Hernandez se večeras oprostio na Instagramu od minhenskog kluba, ali tako brutalan i hladnokrvan legende Bayerna, Mehmeta Scholla, niko nije očekivao.

Lucas Hernandez je u Bayernu proveo protekle četiri sezone, a prošle se nije naigrao zbog teške povrede koju je zadobio na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Francuz je odlučio da ovog ljeta ponovo promijeni klub, a nakon što je PSG pokazao interes za njega više nije bilo dileme. Hernandez je odlučio da napusti Bayern i na kraju je uvjerio čelnike njemačkog kluba da ga prodaju.

PSG je danas potvrdio da je ovaj 27-godišnjak potpisao za prvaka Francuske ugovor do ljeta 2028. godine, a Bayern je njegovom prodajom zaradio 45 miliona eura.

To je dosta manje od onoga koliko su ga platili jer je ovaj defanzivac koštao Bavarce čak 80 miliona eura kada su ga na ljeto 2019 .godine doveli iz Atletico Madrida.

Oglasi

Hernandez se danas oprostio od navijača Bayerna porukom na Instagramu, a u centru pažnje našao se legendarni Mehmet Scholl koji je brutalnim komentarom ponizio francuskog reprezentativca i izazvao oduševljenje većeg broja navijača minhenskog kluba.

"Dragi navijači Bayerna, danas teška srca kažem zbogom klubu. Nakon dugo razmišljanja donio sam odluku da je vrijeme za nove izazove. Hvala vam na velikoj podršci momentima koje ću zauvijek da pamtim, a posebno osvajanje Lige prvaka što je bio moj san", napisao je Hernandez i dodao.

"Želim da se zahvalim saigračima, stručnom štabu i svim članovima kluba što su vjerovali u mene i davali mi podršku sve ove godine. U klubu sam sazrio kao igrča i kao čovjek, te sam ponosan što sam bio član Bayena. Na kraju tražim od vas da poštujete moju odluku iako znam da su oproštaji uvijek teški".

Hernandez je dobio skoro 133.000 lajkova, no kada se Mehmet Scholl oglasio sve je palo u drugi plan. Očito da legenda Bayerna nije oduševljena što Hernandez odlazi, te je to svima jasno dao do znanja.

"Ne vjerujem ti ni riječ. Zbogom", napisao je Scholl, a očito je da i većina navijača dijeli njegovo mišljenje s obzirom na podršku koju je dobio zbog ovog komentara.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hernandez je u dresu Bayerna odigrao ukupno 107 utakmica, zabio je dva gola i upisao osam asistencija. U prethodne četiri sezone s Bavarcima je uspio da osvoji deset trofeja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Koga libo racku sta Mehmet kaže :) kako pisac ovog teksta nije mogao ubacit đeku i amru u prvi plan a ne ove šalajbazere
1 0
Jos jedna u nizu "promasenih investicija" naseg Hasana Salihamidzica i Olivera Kahna. I mi se pitamo zasto su Hasan i dobili odkaz u FC Bayern!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti