Mbappe priznao da je tražio transfer: "Na kraju su napravili da se osjećam kao lopov"

Konačno odlučio da progovori o svemu

Mbappe priznao da je tražio transfer: "Na kraju su napravili da se osjećam kao lopov"

E. Čaušević

Kylian Mbappe je ovog ljeta bio na izlaznim vratima PSG-a i činilo se da ide u Real Madrid, ali je na kraju ostao u Parizu.

Mbappe s PSG-om ima ugovor do kraja ove sezone i francuski klub mu je u nekoliko navrata nudio mogućnost da produže saradnju, ali je on to odbijao jer vjeruje da je došlo vrijeme za novi izazov.

Zbog toga se očekivalo da će PSG prodati Mbappea u Real Madrid, ali su posljednji dan prelaznog roka odlučili da se to neće desiti i da će ovaj napadač ostati u klubu do kraja ugovora.

PSG nije želio da proda Mbappea jer žele ove sezone konačno da osvoje Ligu prvaka, te su pristali čak na činjenicu da će ponajbolji napadač svijeta na kraju sezone otići besplatno.

Nakon svega što se dešavalo o tome je odlučio govoriti i Mbappe koji je za RMC priznao da je tražio odlazak iz kluba.

"Tražio sam da odem iz kluba ovog ljeta jer nisam htio produžiti ugovor i smatrao sam da klub može dobro zaraditi i dovesti zamjenu za mene. Ne sviđa mi se što su rekli da sam tražio odlazak na kraju avgusta jer su napravili da se osjećam kao lopov", rekao je Mbappe i dodao.

"PSG je klub koji mi je dao mnogo toga. Uvijek sam bio sretan i još uvijek sam sretan u ovom klubu. Odlazak sam najavio dovoljno rano da klub može da se pripremi i nađe zamjenu. Ljudi govore da sam šest ili sedam puta odbio ponudu za novi ugovor, ali to nije tačno. Odmah sam rekao da želim da idem i bio sam pošten od početka. Dovoljno rano sam sve uradio da se klub može pripremiti za moj odlazak".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je imao namjeru da ovog ljeta potpiše za Real Madrid i čak je sve dogovorio s kraljevskim klubom, ali je PSG na kraju odbio ponudu iz Madrida.

Ipak, Parižani su tako samo odgodili odlazak Mbappea koji će se gotovo sigurno desiti na kraju ove sezone, a Real će itekako profitirati jer će ga dobiti besplatno umjesto 180 miliona eura koliko su planirali da plate za njega.

Top Komentari

Klicko
Penal madrid je prošlost,psg,city,bajern,chelsea to je budućnost.Moj Kilijane real ti je korak unazad u karijeri,od stare slave se ne živi.Da je bio VAR onih godina kad je real nepravedno izbacivao bajern,juventus i ostale ne bi osvojili ni jednu ligu prvaka.
4 13
Klicko
Prosjek igrac,nista posebno.Dodji u real da ti serif ocita lekciju
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi