Mbappe donio odluku, Messijev dolazak je presudio

Francuz mijenja sredinu

Mbappe donio odluku, Messijev dolazak je presudio

Edmir Škorić

Kylian Mbappe je od uprave PSG-a zatražio da ga pusti da ode, nakon što je postalo jasno da će u Pariz stići jedan od najboljih igrača svih vremena Lionel Messi.

I dok u PSG-u uvjeravaju da Mbappe ostaje i pored činjenice da će im doći Messi, francuski novinar Onurbia Ramos ima informacije koje kažu da je Mbappe zatražio da ide.

Talentovani francuski reprezentativac je svjestan da neće biti u prvom planu niti će više imati ulogu lidera na terenu, te je uostalom osjetio dobru priliku da zaigra u nekom od velikana poput Real Madrida. Stoga je njegov transfer u augustu izvjesniji nego ikada.

Sigurno je da će situaciju pratiti engleski velikani poput Cityja, Uniteda ili Chelseaja te Liverpoola, pa će krenuti po Mbappea, dok će bogati vlasnici PSG-a imati novu "igračku" i Mbappe će im ionako pasti u drugi plan.

Što se Messija tiče, postalo je jučer jasno da više neće nositi dres Barcelone i veoma brzo je postigao dogovor s Parižanima, koji su formirali strašan tim ovog ljeta dovodeći Messija, Donnarummu, Ramosa, Wijnalduma (svi slobodni) te su od Intera kupili Hakimija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Argentinac je osvojio sve što je mogao s Barcelonom od 2004. godine i mnogi navijači katalonskog kluba ne mogu da prihvate činjenicu da odlazi.

Ove Messijeve brojke su zaista nestvarne. Postigao je čak 672 gola za Barcelonum, osvojio 34 trofeja, 10 La Liga i četiri Lige prvaka, te je vlasnik mnogih rekorda kako u španskom, tako i u evropskom nogometu.

Top Komentari

Arnel925
Dobrodošao legendo u Real Madrid
6 7
donado91
Ala vi lupate bombe.On zeli da ide,PSG oce 180miliona,Real i ostale ekipe ne daju mu tolike pare.Sejk rekao ako nece da igra ili da produzi ugovor 1godinu ce biti na tribinama i gledati.Tek tako djabe nece otici...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi