Sve ostale priče bile su samo "navlakuša", sada je svima jasno za koga će Mbappe igrati!

Saga se konačno privodi kraju

Sve ostale priče bile su samo "navlakuša", sada je svima jasno za koga će Mbappe igrati!

Endin Čaušević

Kylian Mbappe već sedmicama je u centru pažnje fudbalske javnosti jer još uvijek nije jasno da li će ostati u PSG-u ili napustiti ovaj klub. Nakon turbulencija s čelnicima kluba sve je jasnije da Mbappe odlazi, ali čini se da se od početka znalo u kojem klubu će mladi Francuz završiti.

Mbappe se ovog ljeta nalazi ponovo u centru pažnje nakon što su se pojavile priče da želi napustiti PSG, no u Parizu nisu bili previše zainteresovani za prodaju.

No, kada je Mbappe odbio da prihvati klauzulu i produži ugovor do ljeta 2025. godine, te zatraži bonus za vjernost stvari su se promijenile.

U PSG-u su shvatili da bi Mbappe dobio ogroman novac za vjernost, a narednog ljeta otišao potpuno besplatno i jasno je da to ne žele da se desi. Čak su spremni da Mbappea pošalju na tribine cijelu sezonu, no čini se da je to bio samo način kako da privuku pažnju zainteresovanih klubova.

Naravno, svima je jasno da je Mbappe prva meta Real Madrida već skoro dvije godine, a i sam Francuz ne krije da želi da ide u kraljevski klub.

Oglasi

Ipak, kako bi mu povisili cijenu iz PSG-a su počeli puštati informacije da navodno pregovaraju s Al Hilalom i Barcelonom, ali francuski mediji pišu da je to bila klasična "navlakuša" kako da PSG izvuče što više novca za Mbappea.

Jedini klub s kojim je PSG u pregovorima je upravo Real Madrid, a priče o Barceloni i Al Hilalu nisu bile baš tačne.

I kako se očekivalo gotovo sigurno je da će Mbappe spakovati kofere i otići put Madrida jer su PSG i Real veoma blizu konačnog dogovora transfera ovog napadača.

Marca piše da će transfer iznositi rekordnih 230 miliona eura, a ta je i PSG pristao da isplati dio bonusa koji duguje Mbappeu za vjernost. Mbappe je pristao na sumu novca koju nudi PSG i njemu je sada najbitnije da se transfer što prije ozvaniči.

Saudijska Arabija i Barcelona nikada nisu bili opcija za Mbappea niti je o tim ponudama uopšte razmišljao.

Što se tiče predstavnika klubova iz S. Arabije koji borave u Parizu potvrđeno je da to nema nikakve veze s Mbappeom već s Marcom Verrattijem, ali je PSG to itekako iskoristio da Realu poveća cijenu što su i uspjeli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Real je prvobitno bio voljan da plati 180 miliona eura, no PSG je uspio da dođe do cifre od 230 miliona i konačno su pristali da prodaju Mbappea koji je s Kraljevima već davno dogovorio uslove ugovora.

Očekuje se da ova saga konačno završi i da se u narednim danima ozvaniči prelazak Mbappea u Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Baš Rela i ćaća Perez naivni da su pali na ove bajke PSG i navukli ih 40 miliona. Što je tebi ba, coek plavokosog ponija Luku, Krosa i Benza doveo za 90 miliona i past ce na kojekakve novinske natpise. Ćaća perez otprilik procjeni što taj igrač donosi nekad se zezne kao u slučaju Hazarda, ali da je on pružao pola onoga u Čelziju ne bi se zezno. Nemojte Bejla mjesat pitanje je jel on promašaj 2 sezone kao doksa je igrao.
2 1
Ecosport
Koji su smradovi ovi madriđani, prije godinu ga popljuvali, nema šta mu nisu govorili kad je produžio sa PSG, a sad ga dovode. Uvijek bili i ostali fuj klub.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti