Pochettino večeras saopštio: Igra li Mbappe protiv Real Madrida?

Stigao u špansku prijestolnicu

Pochettino večeras saopštio: Igra li Mbappe protiv Real Madrida?

Edmir Škorić

Francuski napadač Kylian Mbappe zadobio je jedan udarac na treningu PSG-a jučer.

U PSG-u je postojao strah da će najbolji strijelac i igrač propustiti važnu utakmicu osmine finala, ali trener Mauricio Pochettino večeras je saopštio da će on najvjerovatnije početi sutrašnji duel u Madridu.

Mbappe je sa ostatkom pariške momčadi doputovao danas u Madrid i odradio normalno trening večeras, pa će biti na raspolaganju Pochettinu u "meču godine".

Inače, upravo je Mbappe postigao gol u finišu prve utakmice ovih timova u osmini finala finala, kad je PSG jkao domaćin slavio s 1:0.

U revanšu će biti mnogo neizvjesnosti, PSG-a čeka sada još teži zadatak, ali s Mbappeom su šanse Francuza mnogo veće kada je u pitanju borba za plasman među osam najboljih u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica Real - PSG igra se sutra (srijeda) s početkom u 21 sat.

Istaknimo da je Mbappe imao lijep doček u španskoj prijestolnici, a navijači Reala uvjereni su da će od ljeta nositi dres njihovog tima. Nije tajna da je Mbappe velika želja Florentina Pereza i da se  već radi na tome da Francuz kao slobodan igrač potpiše ugovor sa liderom La Lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije