Kamera pokazala šta je radio Mbappe dok je sudija isključivao Neymara
Neymar i Kylian Mbappe često su bili u lošim odnosima i o tome se dosta pisalo u svjetskim medijima

Nije mu svejedno

Kamera pokazala šta je radio Mbappe dok je sudija isključivao Neymara

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG uspio je jučer savladati Strasbourg s 2:1, a u ovom meču je brazilski ofanzivac Neymar dobio crveni karton i neće ga biti u narednoj akciji tima zakazanoj za 1. januar.

Neymar je u dvije minute dobio dva žuta kartona. Prvi je bio zbog prekršaja, a zatim je pokušao da iznudi penal. Sudija Clement Turpin je smatrao da simulira, pokazao mu je žuti karton, a zatim i crveni.

Brazilac se nije mirio s ovom odlukom. Odlučio je i 'reći koju' sudiji zbog čega bi kazna mogla biti i veća, a interesantno je bilo gledati i reakciju Kyliana Mbappea na sve.

Francuz je u proteklim mjesecima bio u poprilično zategnutim odnosima s Neymarom, ali kamera pokazuje da mu nije bilo svejedno kada je vidio da mu saigrač mora van terena.

"Ne možeš dati crveni karton", ponovio je nekoliko puta Mbappe pred sudijom Turpinom, ali sve je bilo uzalud.

Oglasi

Potom se pored ostalih fudbalera pojavio i Neymar. Žestoko je napao Turpina i navodno su pale brojne teške riječi.

Kaznu će Brazilac vjerovatno saznati već sutra. Disciplinska komisija Ligue 1 zasjeda sutra, a prema infromacijama medija iz Francuske, zvijezda PSG-a suočava se s težom kaznom.

Vrlo je moguće da će zbog psovki sudiji propustiti nekoliko mečeva, a odluka će biti poznata sutra.

Za sada je izvjesno da trener PSG-a Christophe Galtier na njega neće računati u meču s Lensom 1. januara.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mnogi smatraju kako je Neymar namjerno isključen jer novogodišnje praznike želi provesti s porodicom, a to mu ne bi bilo prvi put jer je često tokom januara znao biti povrijeđen.

Ove sezone 30-godišnji fudbaler igra zaista sjajno i u 24 nastupa je ostvario učinak od 17 pogodaka i 14 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti