Mbappe je bacio dres nakon gola, a Hakimi je uradio do sada neviđeno

Za pobjedu protiv Strasbourga

Mbappe je bacio dres nakon gola, a Hakimi je uradio do sada neviđeno

Admin Čaušević

Fudbal je do sada izrodio mnoga velika prijateljstva, međutim ono između Kyliana Mbappea i Achrafa Hakimija je očigledno priča za sebe. Svjedoči tome scena i sa utakmice PSG - Strasbourg. 

Mbappe se vratio klupskom fudbalu svega deset dana nakon odigranog finala Svjetskog prvenstva i bio je junak PSG-a za 14. trijumf ove sezone u Ligue 1.

Francuski superstar je pobjedonosni gol za 2:1 postigao u sudijskoj nadoknadi kada je uspješno realizovao penal i mogao je početi sa slavljem.

Od silnog uzbuđenja i zadovoljstva Mbappe je skinuo dres i bacio ga, a onda je Hakimi uradio do sada neviđenu stvar.

Naime, marokanski fudbaler je podigao dres sa poda, okrenuo ga prema navijačima kao da im želi poslati poruku kakav je Mbappe zapravo igrač.

Oglasi

Nešto slično se viđalo i ranije. Odnosno u situacijama kada bi strijelac skinuo dres i pokazao ga navijačima, svakako najpoznatija je ona scena sa Leo Messijem.

Dok je Messi igrao za Barcelonu u posljednjim minutama zabio je gol za pobjedu protiv Reala na stadionu Santiago Bernabeu, skinuo je dres te svoju "desetku" okrenu publici.

Inače, ovaj Hakimijev potez možda i ne predstavlja iznenađenje pošto je Marokanac zapravo jedini pravi Mbappeov prijatelj u svlačionici PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Potvrđeno je to i tokom Svjetskog prvenstva nakon što je Francuska u polufinalu izbacila Maroko, a poslije utakmice Mbappe i Hakimi su obukli dresove jedan od drugog i slavili sa navijačima Trikolora, odnosno Lavova Atlasa. 

Kao što je od ranije poznato francuski supestar i nije toliko omiljen kod svojih klupskih saigrača, prvenstveno kod južnoameričkog klana u PSG-u. Osim sa Hakimijem u odličnim odnosima je još sa Sergijom Ramosom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti