Kylian Mbappe je potpuno uništen: Svi u nevjerici gledaju u napadača PSG-a
Veliko razočarenje mladog napadača PSG-a nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva od Argentine (Foto: Screenshot)

Teško mu pao poraz

Kylian Mbappe je potpuno uništen: Svi u nevjerici gledaju u napadača PSG-a

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe veoma je razočaran porazom u finalu Svjetskog prvenstva od Argentine, a nevjerovatnom francuskom napadaču nije pomogla činjenica da je postigao hat-trick za svoj nacionalni tim. Emocija nakon poraza nema i napadač PSG-a je potpuno uništen.

Kylian Mbappe tri puta je zatresao mrežu Argentine u finalu Svjetskog prvenstva. Međutim, to Francuzima nije bilo dovoljno jer su Gaučosi na kraju podigli trofej prvaka svijeta.

Napadač PSG-a veoma je razočaran takvim ishodom. Poraz mu je teško pao i on se nakon finala uopšte ne smije.

Francuskim fudbalerima večeras je u Parizu upriličen doček. Hiljade navijača došlo je da pozdravi viceprvaka svijeta, ali njima nije bilo do slavlja.

Oglasi

Iako su srdačno pozdravljeni njima je još uvijek gorak okus poraza u ustima. Posebno se to odnosi na Mbappea koji djeluje poprilično izgubljeno.

Antoine Griezmann je bio taj koji je pokušao podići atmosferu. Uspio je to s publikom, ali ne i sa Mbappeom koji očigledno samo želi otići sa proslave.

Mbappe je previše razočaran nakon svega i zaista je ovog 24-godišnjaka nevjerovatno vidjeti u ovakvom izdanju jer je prije četiri godine uzeo trofej prvaka svijeta.

Očigledno da mu to nije dovoljno. Želio je još jedan trofej na Mundijalu, ali za to će morati da čeka 2026. godinu ili neki od narednih turnira.

Za utjehu je Kylian Mbappe osvojio nagradu za najboljeg strijelca turnira na kojem je postigao osam pogodaka.

Na dobrom putu je da poruši sve rekorde reprezentacije Francuske. On je već postigao 36 golova u 66 nastupa, a najbolji strijelac svih vremena Olivier Giroud bježi mu 17 golova (53).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nema dileme da će u budućnosti ovaj rekord pasti, a Mbappe bi do titule najboljeg strijelca u historiju Trikolora mogao stići već za dvije ili tri godine.

Naredni izazov za Mbappea i Trikolore sigurno će biti Evropsko prvenstvo 2024. godine gdje će Trikolori biti jedni od glavnih favorita za naslov prvaka, a blizu je i Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi