Više nema nikakve dileme: "Kylian je odlučio da želi u Real Madrid"

Majka sjajnog fudbalera otkrila

Majka Kyliana Mbappea Fayza Lamari dala je veliki intervju za La Parisien u kojem je govorila o transferu svog sina.

Više nema nikakve dileme: "Kylian je odlučio da želi u Real Madrid"
Foto - EPA

Kylian je izrazio želju da ode iz PSG-a tokom ljeta, ali pariški klub je odbio da ga proda.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Fayza Lamari je danas otkrila da se pregovaralo i sa PSG-om o novom ugovoru, ali da će Kylian imati zadnju riječ o karijeri.

"Kylian se mora osjećati sretnim. Ako je tužan može reći da se povlači. Često nam to govori. Sa njim se stvari mijenjaju iz dana u dan", rekla je Lamari i nastavlja priču:

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

"Prošlog ljeta je želio u Real Madrid kako bi ispunio svoj san i da počne novu životnu priču. Real bi sa Kylianom i još tri-četiri igrača ne bi bio isti tim. Kylian želi biti centar projekta i izazove".

"Znam da navijači PSG-a nisu sretni, ali Kylian ima svoje snove. San je bio PSG, ali san je i Real Madrid. Prije četiri godine Real je bio atraktivniji od PSG-a, ali smo izabrali ovaj klub. Kylian je odlučio da želi u Real Madrid".

Otkrila je i kako nisu željeli da Kylian ode besplatno iz Pariza.

"Nismo željeli da ode besplatno, zato smo donijeli odluku o odlasku takom ljeta. PSG bi tako barem nešto zaradio. Birati između PSG-a i Real Madrida je za njega kao da bira između dva roditelja".

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Na kraju će konačnu odluku donijeti sam Kylian Mbappe.

"Ja ne odlučujem o njegovoj budućnosti, kao ni njegov otac, niti bilo ko drugi. Kad nešto želi, niko to ne može promijeniti. To što želi otići ne znači da mrzi mjesto gdje je sad. Kylianov otac je želio da ostane u Parizu, ja i agenti smo željeli da ode, ali niko od nas ne odlučuje. Odluka je samo njegova".

"Ja sam uključena u pregovore, kao i njegov otac, menadžeri. Odbili smo prvu ponudu PSG-a, a zatim i drugu sredinom augusta. Sad nas niko ne može kriviti što odlazi kao slobodan igrač. Pokušali smo pomoći PSG-u".

"Kylianov otac i ja smo savjetnici. Kada je želio ići u Real Madrid, otac mu je preporučio da ostane, a ja sam tražila da potpiše sa PSG-om do 2024. godine. Kylian ima svoje razloge i svoje odluke", istakla je majka sjajnog napadača.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa