Kylian Mbappe ruši Neymara i postaje najskuplji fudbaler svih vremena?
Iako mu je samo 20 godina, Kylian Mbappe važi za jednog od najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku (Foto: EPA)

Stiže ponuda od 300 miliona eura

Kylian Mbappe ruši Neymara i postaje najskuplji fudbaler svih vremena?

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar trenutno nosi epitet najskupljeg fudbalera svih vremena.

Francuski PSG je za njegove usluge u ljeto 2017. godine Barceloni isplatio čak 222 miliona eura i za sada je to apsolutno rekord kada su transferi u pitanju.

Ipak, ovaj rekord bi mogao biti srušen već ovog ljeta. Novi najskuplji fudbaler vrlo lako bi mogao postati Neymarov saigrač Kylian Mbappe za kojeg je Real Madrid navodno spreman izdvojiti čak 300 miliona eura.

Pred madridskim klubom su velike promjene. Godina bez trofeja sasvim sigurno znači velika ulaganja u klub narednog ljeta, a iako je Neymar bio prva želja, predsjednik Florentino Perez bi sada radije Mbappea.

Španski mediji tvrde da je Perez spreman platiti 300 miliona eura. Tako bi aktuelni rekord bio "debelo" nadmašen i sjajni francuski fudbaler bi postao najskuplji svih vremena.

Florentino Perez čini sve kako bi ostao na funkciji. Nakon ispadanja iz Lige prvaka od Ajaxa i loših igara u La Ligi, navijači su tražili njegovu ostavku, ali se to sigurno neće desiti.

Mnogobrojni fudbaleri se još povezuju sa Realom. Pored Mbappea dugogodišnja želja je i Eden Hazard, a rado bi Perez doveo i Harryja Kanea.

Ipak, prije svega Real mora riješiti pitanje novog trenera. Ono što je sigurno je da Santiago Solari neće ostati na klupi, a spominje se i odlazak još nekoliko fudbalera.

Karim Benzema napušta Real Madrid: Dobio je ponudu kakva se ne odbija!

Francuski napadač Karim Benzema (31) vjerovatno će napustiti madridski Real nakon punih 10 godina.

Ovaj 31-godišnji fudbaler je na Santiago Bernabeu stigao 2009. godine iz Lyona u transferu vrijednom 35 miliona eura i sa Kraljevima je osvojio sve što je mogao.

Međutim, Benzema će gotovo sigurno biti jedan od igrača koji će napustiti klub tokom ljeta. Prema navodima španskih medija, francuski napadač se već dogovorio sa novim klubom, a to je PSG.

Prvak Francuske želi ojačati svoj napad. Ponudili su iskusnom ofanzivcu platu od 10 miliona eura po sezoni i ugovor na četiti godine, što je on navodno i prihvatio.

Tako će Benzema vjerovatno nakon deset godina napustiti Kraljevski klub. Imaće se čega sjećati jer je sa madridskim velikanom doživio najbolje trenutke karijere.

Sa Realom je osvojio čak 17 trofeja u 10 godina. Nažalost, oprostiće se od kluba u jako teškoj situaciji, jer su Kraljevi ove sezone ostali bez šanse da osvoje ijedan trofej.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Biće svakako zanimljivo vidjeti kako će na transfer u PSG reagovati navijači Lyona. On je produkt ovog tima i sigurno da u slučaju eventualnog transfera u redove francuskog prvaka, neće biti omiljen među njima.

Benzema je u dresu Reala odigrao 455 utakmica i postigao je 212 pogodaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi