Još jedan problem za Kraljeve: Julen Lopetegui tuži Real i traži 28 miliona eura
Lopetegui smatra da nije dobio pravu šansu u Madridu (Foto: EPA)

Zbog otkaza

Još jedan problem za Kraljeve: Julen Lopetegui tuži Real i traži 28 miliona eura

Midhat Šljivak

Julen Lopetegui preuzeo je madridski Real prošlog ljeta nakon što je sa klupe otišao Zinedine Zidane.

Potpisao je Lopetegui trogodišnji ugovor, a činjenica da je prihvatio poziv Reala, koštala ga je mjesta selektora reprezentacije Španije sa čije je klupe doslovno otjeran nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva.

Na klupi madridskog velikana 52-godišnji stručnjak se zadržao svega četiri mjeseca. Vodio je tim u samo 14 utakmica, a zbog loših rezultata mu je uručen otkaz.

Međutim, nekoliko mjeseci kasnije Lopetegui je odlučio svoja prava potražiti na sudu. Tužiće Real i traži da mu se isplati kompletna suma dogovorenog ugovora od 28 miliona eura.

Lopetegui je ranije tvrdio kako nema ništa protiv bivšeg kluba, ali da mu se predsjednik kluba Florentino Perez nije uopšte javio kada je dobio otkaz.

Razmišljao je očigledno ovaj stručnjak dugo šta će učiniti. Na kraju je odlučio podnijeti tužbu i napravio je timu iz Madrida još jedan veliki problem.

Julen Lopetegui je na klupi Reala proveo samo 14 utakmica. Upisao je po šest pobjeda i poraza i dva neriješena rezultata, a otkaz je dobio nakon teškog poraza od Barcelone (5:1).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegovo mjesto je preuzeo Santiago Solari. Argentinski stručnjak je "preživio" nešto duže na klupi. Prema svemu sudeći, on će završiti sezonu, ali će mu biti uručen otkaz odmah po okončanju iste zbog očajnih rezultata.

Real će ovu sezonu završiti bez trofeja, a sve šanse za osvajanje bilo čega su izgubili već početkom mjeseca marta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi