PSG je Mbappea stjerao u ćošak - Francuz nema više vremena

Mora da donese odluku

PSG je Mbappea stjerao u ćošak - Francuz nema više vremena

Edmir Škorić

Kylian Mbappe (24) jedna je od glavnih nogometnih tema ovog ljeta, budući da se nalazi između PSG-a i Real Madrida.

Mbappe je prije nekoliko sedmica obavijestio PSG da nema namjeru da produži ugovor, čime je na neki način dao signal Real Madridu da ga pokuša kupiti.

U Madridu bi radije da ga sljedećeg ljeta dobiju bez odštete, ali Parižanima to ne ide u prilog. Oni bi naravno da ga prodaju ovog ljeta i ipak zarade njegovim odlaskom.

Real Madrid već godinama pokušava potpisati Francuza te ga mami velikom platom i vizijom osvajanja Lige prvaka. Ostaje za vidjeti hoće li ovo ljeto napokon biti plodno za Kraljeve.

Prema Le Parisienu, očekuje se da će Kylian Mbappe u narednim danima dati francuskom klubu konačnu odluku o svojoj budućnosti.

PSG želi dobiti jasnu informaciju hoće li se pripremiti za prodaju Mbappea ili oko njega graditi ekipu za naredne godine. No, ukoliko bi se Francuz predomislio i želio ostati u timu, produžio bi ugovor, prema ranijim pretpostavkama, vjerovatno do 2025. godine.

Oglasi

Kako prenose strani mediji, za odlazak iz kluba preporučio ga je sam Leo Messi, koji je u razgovoru s Mbappeom rekao da Francuz zaslužuje pravi sportski projekt i ako bude ponuda Real Madrida, neka je iskoristi. Argentinac je također naznačio da bi više volio vidjeti 24-godišnjaka u Barceloni.

Messi je nedavno i sam napustio Paris Saint-Germain i pronašao novi angažman u američkom Inter Miamiju. Jedan od razloga transfera bio je i gubitak vjere u sportske ambicije francuskog prvaka.

Pariški klub, unatoč velikom novcu i ekipi punoj zvijezda, ne može ništa postići na međunarodnoj sceni. Prošle sezone Parižani ponovo nisu uspjeli izboriti finale Lige prvaka, ispali su iz ovog takmičenja u fazi 1/8 finala od minhenskog Bayerna koji ih je svladao s ukupnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappeov trenutni ugovor s PSG-om je do juna 2024. Ako nogometaš napokon obavijesti PSG da želi promijeniti klub, Real Madrid na Francuza namjerava potrošiti čak 200 miliona eura te još 50 miliona u bonuse. Oni bi bili prebačeni PSG-u u slučaju da 24-godišnjak osvoji Zlatnu loptu.

Uglavnom, ponestalo je vremena i očekuje se što skoriji konačan odgovor Mbappea kako bi čelnici kluba znali na čemu si i kako bi počeli da grade planove za novu sezonu.

Top Komentari

Miha123
Real Madrid soon
0 0
Brazuka
Dobar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi