Kylian Mbappe uzdrmao Parižane: Odlazim!

Odigraće još samo jednu sezonu za PSG

Kylian Mbappe uzdrmao Parižane: Odlazim!

E. Škorić

Ne ovog ljeta, to je sigurno, ali Kylian Mbappe već idućeg ljeta napušta središte Francuske.

Prema raznim izvještajima iz Francuske, Mbappe je čelnicima bogatog kluba saopštio da želi otići na kraju sezone 2020/21. Očigledno sprema paklen plan i smatra se da već zna gdje će nastaviti karijeru, ali nama samo ostaje da nagađamo.

Vjeruje se da će svjetski prvak s Francuskom inzistirati na transferu u Englesku ili Španiju. Naravno, odmah se kao glavni favorit vidi Real Madrid, potom Manchester City, United i Liverpool.

Mbappe je 2018. godine za 165 miliona funti prešao u PSG i preostaju mu dvije godine ugovora s Francuzima, ali Times piše kako je klub obasvijestio da će dati sve od sebe u ovoj sezoni, ali da namjerava odmah nakon toga krenuti u nove izazove.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Smatra se da je Mbappe zainteresovan za Premier ligu i Manchester United, a prethodno je otkrio svoje divljenje Liverpoolu i Jurgenu Kloppu. Ranije se često povezivao s Real Madridom i ne isključuje se ta opcija.

S obzirom da bi Lionel Messi napokon mogao napustiti Barcelonu na kraju sezone, za očekivati je da i Katalonci pokušaju kupiti drugog najskupljeg igrača svijeta nakon Neymara.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Sigurno ide u Real. Jer ovo je zadnja sezona u Real-u Benzemi. I Real je već davno napravio dogovor da ide iz PSG u Real kad bude vrijeme. On je navijač Reala od mali nogu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi