Katarski emir samo jednog igrača smatra dovoljno dobrim da zamijeni Mbappea: "Kad krene..."

Zna da ga je nemoguće dobiti

Katarski emir samo jednog igrača smatra dovoljno dobrim da zamijeni Mbappea: "Kad krene..."

Edmir Škorić

Nije lako nadomjestiti gubitak važnog igrača i jednog od najboljih na svijetu kao što je Kylian Mbappe, ali PSG se morao poiriti s tim. Francuski prvak kreće od naredne sezone bez velike zvijezde, pošto je 25-godišnji napadač potpisao za Real Madrid.

Kada je Mbappe ranije ove godine nagovijestio odlazak iz Pariza, bilo je jasno da će put Madrida. Kao slobodan je potpisao za Real, dobio je ogroman ugovor, sve što može samo da poželi, a Parižanima ostaje ključno pitanje - kako ga zamijeniti?

Na Parku prinčeva su brojne dileme, bit će zaista muka naći jednako ili približno dobrog igrača kao što je bio Mbappe. Čak je i katarski emir svjestan da je to praktički nemoguće, ali ipak ne gubi nadu.

Katarski emir smatra da igrači poput Mohameda Salaha iz Liverpoola ili Victora Osimhena ili Khviche Kvaratskhelije iz Napolija mogu da budu koliko - toliko dobre zamjene, no na kraju je uvjeren da je samo jedan na razini Mbappea.

"Ima jedan, ali on već ima klub... Jasno je da ga ne možemo dovestii", rekao je katarski emir aludiravši na Viniciusa Juniora, sjajnog brazilskog napadača koji je s Realom osvojio nedavno La Ligu i Ligu prvaka.

Oglasi

Al-Thani je istaknuo da je "Vinicius jedini igrač koji sliči Mbappeu". Brazilac i Francuz igrat će zajedno i činit će jedan od najjačih tandema u napadu u svijetu fudbala i zaista je pravo pitanje ko može da im stane u kraj.

"Kad krene, Viniciusa niko ne može da zaustavi. Zastrašujuće je dobar", poručio je on.

Njegovi nastupi za Real Madrid omogućili su mu osvajanje naslova u posljednje tri godine, osvajanje dvije Lige prvaka u tri sezone i s razlogom se smatra prvim favoritom za osvajanje naredne Zlatne lopte.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Realu imaju naravno i Viniciusovog saigrača Rodryga, još jednog vrhunskog napadača, no dolaskom Mbappea bi mogao pasti u drugi plan.

Upravo to pokušava da iskoristi Manchester City, koji je spreman pregovarati s Realom o dovođenju Rodryga, a navodno bi Građani uz novac Kraljevima poslali i Bernarda Silvu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Citao sam ozbiljno dok nisam dosao do dijela kada ste napisali da ce uz novac poslati Bernarda Silvu. Onda sam pukao od smijeha..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi