LA Galaxy i NE Revolution ostali u borbi za naslov

Husidić i LA galaxy love petu titulu

LA Galaxy i NE Revolution ostali u borbi za naslov

U velikom finalu MLS Cupa na kraju ove sezone, igrat će Los Angeles Galaxy i New England Revolution.LA Galaxy je u polufinalu, odnosno finalu Zapadne konferencije bio bolji u dvije utakmice od Seattle Soundersa,  dok je New England Revolution zaustavio New York Red Bullse.

Na Zapadu je na kraju odlučio gol u gostima koji se po prvi put od ove sezone u MLS-u. Gostima iz Seattlea u prvoj utakmici je presudio Marcelo Sarvas, u drugoj je čovjek odluke bio iskusni Juninho. Golovima Brada Evansa i Clinta Dempseya već u 32. minuti imao dva gola prednosti, međutim tu prednost domaće ekipe anulirao je Juninho u 54.minuti. U prvoj utakmici Adis Baggio Husidić je igrao od 69.minute, u drugoj je tek priliku dobio u posljednje tri zamijenivši upravo Juninha.


I finale Istoka je bilo poprilično zanimljivo. Gosti su već u prvoj utakmici igranoj u Red Bull Areni upisali pobjedu golovima Teala Bunburya i Jermainea Jonesa pet minuta prije kraja. Jedini gol za New York u tom prvom duelu postiže Bradley Wright-Phillips.

New England je u revanšu bio prisiljen dva puta stizati vodstvo Red Bulla. Prvi put nakon gola Tima Cahilla u 26. minuti, drugi put na svega šest mninuta igre u nastavku (Péguy Luyindula). Taj drugi gol koji su gosti postigli kod navijača NY Red Bullsa probudio je nadu da mogu napokon do finala. Međutim tako nije mislio Charlie Davies koji dvadeset minuta prije kraja šalje loptu iza leđa Bitola za na kraju dovoljnih New Englandu 2:2.

LA Galaxy ima četiri MLS Cupa u svojoj riznici i još toliko finala, dok sastav iz Bostona nikada nije bio prvak iako je ovo već peto finale.

Finale Zapadne konferencije
Seattle Sounders - LA Galaxy 2:1 (0:1)
Finale Istočne konfrencije:
New England Revulution - NY Red Bulls 2:2 (2:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.