LA Galaxy osvojio MLS kup

LA Galaxy osvojio MLS kup

Sinoć je u Kaliforniji odigrano finale američkog MLS kupa, a Los Angeles Galaxy je bio uspješniji od momčadi Houstona.

Prvo poluvrijeme je okončano bez pogodaka, a gledaoci nisu mogli gledati lijep nogomet. Igralo se dosta oprezno sa obje strane, jer je ulog bio veliki. 

LA Galaxy je u drugom poluvremenu krenuo u ofanzivu, koja se isplatila u 72. minuti. Naime, tada je 'sijevnuo' jedan kontranapad, a lopta je došla do Donovana, koji se sjajno snalazi u šesnaestercu Houstona i pogađa za veliku pobjedu svoje ekipe. Na kraju utakmice je Landon Donovan proglašen za najboljeg i najkorisnijeg igrača ovog finala.

Ovo je možda i posljednja utakmica Davida Beckhama u dresu LA Galaxyja. Bivši igrač Manchester Uniteda i Real Madrida, vjerovatno odlazi na kraju sezone, a bogati američki vlasnik već sada razmišlja o alternativi. Strani mediji povezuju čak i Franka Lamparda sa američkom ekipom.

"Uživat ću u ovome uspjehu večeras, popiću jednu čašu vina, ali mislim da smo svi zaslužili po jednu čašicu večeras. Svi smo odigrali dobro.", rekao je David Beckham poslije sinoćnje pobjede, dodavši:

"Ovdje sam proveo lijepih pet godina i dao sam sve od sebe da ekipa napreduje. Volim život u Los Angelesu, jer navijači su nevjerovatni, vlasnici, igrači. Ova večerašnja utakmica je kruna svega." 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.