LA Galaxy u polufinalu, Red Bull poražen u završnici

Uzbuđenja u polufinalu Konferencija

LA Galaxy u polufinalu, Red Bull poražen u završnici

M. Maksimović

Sezona u MLS-u ulazi u završnici. Ostale su još samo četiri ekipe koje se bore za naslov prvaka.U finalu Zapadne konferencije će igrati LA Galaxy i Seattle, dok su u finalu Istoka sastaju Houston i DC United.U polufinalnim dvobojima po konferencijama bilo je vrlo zanimljivo.

San Jose je u prvoj utakmici kao gost stigao do pobjede protiv LA Galaxyja golom  Victora Bernardeza u 94.minuti, međutim u revanšu su Robbie Keane sa dva gola i Mike Magee sa jednim već nakon prvog poluvremenena riješili pitanje ukupnog pobjednika.Seattle je također prolaz u finale konferencije izborio gostujućom pobjedom protiv Real Salt Lakea.Mario Roberto Martínez je bio junak utakmice.

 

Vrlo zanimljivo je bilo na Istoku, u susretima DC Uniteda i New York Red Bulla.Nakon što je prva utakmica u Washingtonu završila 1:1, duel na Red Bull Areni je vrlo zanimljiv. Bilo je prilika na obe strane, pogotovo pred golom DC Uniteda čiji je golman Bill Hamid bio sjajan sve do 68.minute kada je zaradio crveni karton i skrivio jedanesterac. Kenny Cooper je postigao gol ali je sudija ponovo izvođenje penala. Drugi put je uspješniji golman gostiju Joe Willis.

 

Vrlo brzo nakon toga New York ostaje sa desetoricom, drugi žuti karton zaradio Rafael Marquez. I kada se očekivao kraj utakmice, u 88.minuti  Robbie Russell je gurnuo loptu za Nicka DeLeona koji postiže gol za pobjedu i prolaz dalje DC Uniteda. Protivnik DC Uniteda u finalu Istoka je Hostona. Kansas je imao 1:0 iz prve utakmice, prednost koju su anulirali Adam Moffat i Will Bruin

 

Polufinala Istok:

New York Red Bull - DC United 0:1 (1:2) 

Houston Dynamo - Kansas City Sporting 2:0 (0:1)

 

Polufinala Zapad:

Real Salt Lake - Seattle Sounders 0:1 (0:0)

San Jose Earthquakes - LA Galaxy 1:3 (1:0) 

 

 

Pogledajte detalje sa utakmice NY Red Bull - DC United:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.