La Gazzetta izabrala idealnih 11
Predvodi idealnih 11

La Gazzetta izabrala idealnih 11

Adnan Beganović

70 novinara uglednog talijanskog sportskog lista izabralo je jedanaest idealnih fudbalera u formaciji 4-3-3 koje sa klupe po izboru La Gazzette predvodi Alex Ferguson.

Prema izboru La Gazzete među 11 najboljih nalazi se 4 fudbalera iz Serie A (Bufon, Chiellini, Ibrahimović, Maicon), 4 iz Premiershipa (Terry, Lampard, Gerrard, Ronaldo), 2 iz Primere (Messi, Xavi) i 1 iz Bundeslige (Lahm).

U izboru idealnih 11 u odbrani je najviše glasova imao Terry, dok je Lahm imao veliku konkurenciju u Carlosu, Žirkovu i Evri ali je izabran zahvaljujući samo 18 glasova.

U veznom redu iako nije osvojio niti jedan trofej, Gerrard je imao daleko najviše glasova. Samo dva glasa je nedostajalo Fabregasu a četri Cambiassu da budu u idealnih 11 La Gazzette.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napad idealnih 11 predvode Messi i Ronaldo, dok je Ibrahimović veoma tjesno ušao u idealnih 11 sa samo nekoliko glasova više od Torresa.

Ovu atomsku La Gazzettinu momčad sa klupe bi predvodio Sir Alex Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije